Billie Eilish lost tweede studioalbum ‘Happier Than Ever’

Het is eindelijk zover. Billie Eilish heeft haar langverwachte tweede studioalbum ‘Happier Than Ever’ op de wereld losgelaten. De afgelopen maanden kregen we al verschillende nummers van dat album te horen en nu is ook de rest daar. Het is opnieuw een indrukwekkend album dat toont dat Billie haar genres uitbreidt, maar toch nog steeds trouw blijft aan haar eigen stem in de muziekwereld.

‘Happier Than Ever’, het tweede studioalbum van BIllie Eilish, is vannacht verschenen. De opvolger van ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go?’ toont aan dat Billie nog steeds een van de meest interessante zangeressen van het moment is.

‘Happier Than Ever’

Met ‘Happier Than Ever’ duikt Billie Eilish in enkele nieuwe genres, maar toch verliest ze nooit haar eigen stijl. Sommige nummers, zoals Ocytocin, OverHeated en NDA, zouden zo niet misstaan op een post-corona party. Terwijl ze met andere nummers als Billie Bossa Nova dan weer meer naar jazz neigt.

Toen Billie Eilish haar debuutalbum ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go?’ uitbracht, was ze amper x jaar oud. Nu is ze 19 jaar en klinkt ze ook volwassener. Billie Eilish groeide uit tot een jonge vrouw die haar stem ook gebruikt om een verschil te maken. Zo bevat Not My Responsibility het statement dat Billie maakte over bodyshaming tijdens een van haar concerten. Male Fantasy, het laatste nummer op ‘Happier Than Ever’, is dan weer een verwijzing naar de dominerende male gaze, waarbij vrouwen door de media vaak geseksualiseerd worden. Iets waar Billie al op heel jonge leeftijd mee te maken kreeg.

Billie zal haar nieuwe album volledig brengen in Happier Than Ever: A Love Letter to Los Angeles. Deze concertervaring, die een ode is aan Billies thuishaven Los Angeles zal op vrijdag 3 september verschijnen op Disney+

Beluister hier het volledige album:

Later vandaag verschijnt de videoclip van het nummer Happier Than Ever.

Meer
Lees meer...