Billie Eilish-concert op 19 juli verplaatst van Werchter naar Sportpaleis: tickets beschikbaar vanaf 7 december

epa

Er komt dan toch geen Werchter Boutique pop-up op 19 juli. De federale politie zegt de veiligheid op de festivaldag met headliner Billie Eilish niet te kunnen garanderen, omdat op diezelfde dag ook Tomorrowland en Dour plaatsvinden. Het optreden van Billie Eilish wordt verplaatst naar het Sportpaleis, ook op 19 juli. Er komt een nieuwe ticketverkoop voor dat concert.

Organisator Live Nation laat weten dat het festival “om productionele redenen” geschrapt wordt. Dat meldt onder andere de VRT. De tickets worden terugbetaald. Het concert van Billie Eilish verhuist daarom naar het Antwerpse Sportpaleis, ook op 19 juli. Tickets zijn te koop vanaf zaterdag 7 december om 10 uur.

Voorverkoop voor tickethouders

Wie al een ticket voor het Billie Eilish-concert in Werchter had, krijgt toegang tot de exclusieve voorverkoop op vrijdag 6 december vanaf 10 uur. Die fans krijgen vandaag nog een e-mail van de concertorganisatoren.

Beperkt tot zes dagen

Twitter: Jelle Wouters (CD&V), burgemeester van Rotselaar

Er komt op 19 juli dus geen zevende festivaldag in Werchter. Met de gemeente Rotselaar sprak Herman Schueremans af dat het bij zes optredens per jaar zou blijven op het festivalterrein in Werchter. Live Nation wou daar dit jaar van afwijken, omdat er een TW Classic-editie bij was gekomen met Paul McCartney.

Jelle Wouters (CD&V), burgemeester van Rotselaar, zegt dat hij “al langer wist dat die zevende festivaldag niet op tafel lag”.

Gesponsorde artikelen