‘Bird Box’ krijgt een vervolg op Netflix!

Er komt een tweede film van Bird Box, dat heeft schrijver Josh Malerman bevestigd in een interview. Er zou op dit moment zelfs al aan de sequel gewerkt worden.

Bird Box werd in 2018 een gigantisch succes voor Netflix. De film met Sandra Bullock in de hoofdrol werd tientallen miljoenen keren bekeken en brak daarmee het record van de streamingdienst. Dat Netflix een vervolg wil breien aan dat succesverhaal mag dus niet als een verrassing komen.

Bird Box

Bird Box is de verfilming van het gelijknamige boek van Josh Malerman. De regie van de film werd verzorgd door Susanne Bier. De film toont een apocalyptisch scenario waarbij mensen om en onverklaarbare reden zelfmoord plegen nadat ze iets zien. Wat dat is, weet niemand. Malorie en haar twee kinderen (eentje van haar en eentje van haar ondertussen overleden vriendin) proberen al vijf jaar lang te overleven. Daardoor hebben ze allemaal een blinddoek op en een doos met vogeltjes bij.

Op een dag krijgt Malorie te horen dat er een veilige plaats is waar ze naartoe kunnen gaan om eindelijk opnieuw rustig te kunnen leven. Maar daarvoor moeten ze een lange en gevaarlijke tocht over een rivier maken.

Malorie

Het vervolg zou mogelijk gebaseerd worden op Malorie, de sequel van het boek die Josh Malerman schreef en die op 21 juli uitkomt. Dat boek zal inpikken waar we de personages op het einde van Bird Box achterlieten en zal tonen of Malorie, Boy en Girl nu echt veilig zijn.

Netflix noch Josh Malerman kunnen dat op dit moment bevestigen. Maar het zou logisch zijn als de sequel van de film ook toont wat er meteen na de eerste film gebeurt.

Wanneer de tweede film zal uitkomen en of Sandra Bullock terugkeert als Malorie is nog niet geweten.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...