‘Bird Box’: vervolgboek ‘Malorie’ komt binnenkort uit, een nieuwe zoektocht naar overlevenden begint

Auteur Josh Malerman bracht in 2014 zijn bestseller Bird Box uit, en nu zes jaar na zijn debuut lanceert hij zijn langverwachte vervolg. Het boek werd in 2018 verfilmd op Netflix en brak in de eerste week al een record met meer dan 45 miljoen kijkers.

Bird Box lijkt meer dan ooit op de realiteit sinds de uitbraak van het coronavirus. De Netflixverfilming van zijn apocalyptische debuutroman hield meteen de hele wereld in de ban. Maar het verhaal liet ons toch met nog heel veel vragen achter. En daar zullen we heel binnenkort eindelijk een antwoord op krijgen!

Bird Box

Auteur Josh Malerman bracht in 2014 zijn debuutroman Bird Box uit, maar pas na de verfilming van Netflix in 2018 werd het boek een bestseller. Het verhaal gaat over Malorie en haar twee kinderen. Door een onverklaarbaar verschijnsel worden ze verplicht om binnen te blijven. Want zodra ze buitenkomen en een onzichtbaar monster in de ogen kijken, worden ze helemaal gek en krijgen ze de drang om zichzelf van het leven te beroven. Malorie en haar kinderen proberen daarvan te ontsnappen en trotseren geblinddoekt een gevaarlijke rivier.

De verfilming op Netflix met de gelijknamige naam, brak in de eerste week meteen een record op de streamingdienst. De film met Sandra Bullock in de hoofdrol, stond nog geen week online en werd meteen gebombardeerd tot de meest bekeken film op zo’n korte tijd.

Malorie

https://twitter.com/JoshMalerman/status/1260618257972826114

En die Netflixfilm inspireerde Malerman ook om een vervolg te schrijven. En niet toevallig wordt dat boek net uitgebracht in een tijd waarin de mensheid ook bedreigd wordt door iets onzichtbaar waardoor we met z’n allen binnen moeten blijven, en beschermende kleding moeten dragen als we dan toch buitenkomen. Pijnlijk realistisch dus. Op het einde van Bird Box komt Malorie terecht in een toevluchtsoord voor haar en haar twee kinderen. Het tweede boek, genaamd Malorie, speelt zich twaalf jaar na die gebeurtenis af. De kinderen zijn ondertussen al zestien jaar en Malorie moet zien om te gaan met pubers in een zeer bijzondere setting. Ze krijgt een lijst met overlevenden en daar staan enkele namen tussen die ze herkent. En zo begint het verhaal van Malorie en een nieuwe gevaarlijke zoektocht.

De auteur onthult zelfs nog in een interview met Entertainment Weekly dat er misschien wel een derde boek zou komen in het Bird Box-universum. En of Malorie ook een Netflixfilm zal worden, is ook nog maar de vraag. Wij hopen alvast van wel!

Malorie wordt 21 juli wereldwijd uitgebracht!

Dit zijn de 50 beste series op Netflix

Meer
Lees meer...