Cryptomunt Bitcoin heette ooit bijna Netcoin

Satoshi Nakamoto twijfelde blijkbaar enige tijd tussen de namen Bitcoin en Netcoin voor zijn uitvinding.

Historische gegevens over de aankopen van websitedomeinen hebben de afgelopen dagen een interessant weetje over cryptomunt Bitcoin opgeleverd. Blijkbaar had Satoshi Nakamoto, de anonieme stichter(s) van ‘s werelds oudste en meest waardevolle cryptomunt, twee potentiële namen in gedachten voor zijn decentrale digitale munt: Bitcoin en Netcoin.

Blijkbaar werd op 17 augustus 2008 het domein Netcoin.org gekocht via dezelfde registrator die een dag later Bitcoin.org aankocht. Er werd echter nooit content geplaatst op Netcoin.org en in 2010 werd het domein overgekocht door een andere persoon. Op 28 oktober 2008 werd vervolgens het witboek van Bitcoin gepubliceerd door Nakamoto. De cryptopionier had duidelijk zijn oordeel geveld over de meest geschikte naam voor de cryptomunt.

Verschillende veteranen van de Bitcoingemeenschap geven nu aan opgelucht te zijn over de beslissing. “Dat is interessant. Ik ben blij dat ze bij Bitcoin zijn gebleven, het klinkt veel beter”, luidt het onder andere.

Satoshi gaf controle over Bitcoin.org aan groep vertrouwelingen

De website Bitcoin.org bleef onder de controle van Satoshi Nakamoto en Bitcoin-ontwikkelaar Martti Malmi, tot daar in 2011 een einde aan kwam. Toen “verdween” Nakamoto van het internet en droeg hij de controle van het domein over aan een “onpartijdige groep personen” om te voorkomen dat de site in de verkeerde handen zou vallen. 

De website fungeert vandaag als een gids over Bitcoin en een instrument om bezoekers de cryptomunt te laten kopen. Wie er op de “Buy Bitcoin”-knop drukt, wordt doorverwezen naar cryptobeurs MoonPay. Betaalplatform BitPay bevestigt aan Cointelegraph dat de cryptomunt nog steeds bijzonder veel gebruikt wordt ondanks de recente waardedaling van de cryptomarkt. Betalingen met Bitcoin zouden zeker 52 procent van de verkoopvolumes van BitPay hebben uitgemaakt in het eerste kwartaal van 2022.

(bg)

Meer
Lees meer...