‘Black Knight’: Veelbelovende Zuid-Koreaanse Netflixserie krijgt trailer

Met Black Knight komt Netflix binnenkort weer met een spectaculaire Zuid-Koreaanse serie. Het gaat om een dystopische serie die zich afspeelt in de nabije toekomst. De reeks heeft nu zijn eerste volledige trailer gekregen en die ziet er alvast veelbelovend uit.

Het label ‘Zuid-Korea’ staat op het vlak van fictie steeds meer voor kwaliteit en dus is het niet onlogisch dat Netflix met steeds meer Zuid-Koreaanse content komt. Eerder deze week raakte bekend dat de streamingdienst nog eens 2,5 miljard dollar (2,27 miljard euro) gaat investeren in programma’s van films uit het boomende Aziatische land. Netflix kondigde begin dit jaar al 34 Zuid-Koreaanse titels aan. Daarbij zit ook Black Knight, een reeks die eigenlijk al in 2022 was aangekondigd.

Black Knight

Black Knight speelt zich af in het Koreaans schiereiland in het jaar 2071. Daar is de lucht veertig jaar daarvoor zodanig verontreinigd dat mensen zo goed als niet buiten komen en voortdurend zuurstof nodig hebben om te overleven. De resterende menselijke bevolking, bestaande uit zo’n 1 procent van de originele bevolking, is dan ook heel hard afhankelijk van bezorgers.

In Black Knight volgen we de legendarische bezorger met de naam 5-8. Hij is een van de weinigen die in zijn functie blijft overleven tegen de extreme weersomstandigheden en aanvallen van buitenaf. 5-8 ontmoet de vluchteling Sa-wol die ervan droomt hem op te volgen als bezorger van zuurstof.

De nieuwe trailer toont dat 5-8 en een groep rond hem niet van plan zijn om zich neer te leggen bij de heersende orde, die nogal dictatoriaal aanvoelt. Er lijkt dan ook een opstand op komst in de overgebleven maatschappij in Korea.

Cast

De rol van bezorger 5-8 is in Black Knight weggelegd voor Kim Woo-bin (The Heirs), terwijl Sa-wol gespeeld wordt door Kang Yoo-seok (Start-Up). Verder bestaat de cast ook nog uit Esom (Kill Boksoon), Song Seung-heon (My Princess), Kim Eui-sung (Train to Busan), Jin Kyung (Yaksha: Ruthless Operations), Lee Hak-joo (Memories of the Alhambra) en Lee Sang-hee (All of Us Are Dead).

Bekijk hier de trailer van Black Knight:

Black Knight is vanaf vrijdag 12 mei te zien op Netflix.

Meer
Lees meer...