‘Black Panther: Wakanda Forever’ kent beste debuut op Disney+ ooit

De populaire Marvelfilm Black Panther: Wakanda Forever is sinds vorige week te zien op Disney+. De film kwam in november 2022 uit, dus de release op de streamingdienst kwam er redelijk snel. En dat bleek een goede zet, want ondertussen kent de Black Panther-sequel het beste debuut op Disney+ ooit.

In 2018 veroverde Chadwick Boseman heel wat harten als Black Panther in de gelijknamige Marvelfilm. Twee jaar later overleed de 43-jarige acteur echter onverwachts na een vier jaar durende strijd tegen kanker. Die dood kwam voor zo goed als iedereen als een verrassing.

Ook regisseur Ryan Coogler was in het ongewisse gehouden over de ziekte van Boseman, net als Kevin Feige en andere hoge bazen bij Marvel. Er waren langetermijnplannen voor het personage Black Panther, maar het was niet anders: Coogler moest opnieuw naar de schrijftafel en er werd besloten om meer naar de leefwereld van de andere personages te gaan kijken in de sequel. Daarnaast was er in de sequel Black Panther: Wakanda Forever ook plaats voor heel wat rouw en afscheid van Boseman.

Groot succes

Zowel bij de fans als bij de critici was de film, ondanks sommige gemengde kritieken, een groot succes. Black Panther: Wakanda Forever is namelijk genomineerd voor 5 Oscars. Daarnaast won actrice Angela Bassett door haar rol in de film een Golden Globe. Dat was de eerste keer dat een actrice voor een Marvelfilm zo een grote prijs won.

Wie de film nog niet in de bioscoop heeft gezien en zelf wil oordelen, kan dus sinds vorige week terecht op Disney+. En heel wat fans lijken die weg al gevonden te hebben. Na vijf dagen is de film namelijk de best bekeken titel van Marvel op de streamingdienst. Dat meldt Marvel zelf. Over hoeveel kijkuren het precies gaat, wordt niet vermeld.

(Her)bekijk de trailer van Black Panther: Wakanda Forever hier:

Meer
Lees meer...