‘Black Panther: Wakanda Forever’ is vanaf vandaag te streamen via Disney+

De razend populaire Marvelfilm Black Panther: Wakanda Forever is nu eindelijk te bekijken via de streamingdienst Disney+. Daarmee kan je amper drie maanden na de cinemarelease op 9 november 2022 ook thuis kijken hoe Wakanda omgaat met de dood van T’Challa (Chadwick Boseman).

In 2018 veroverde Chadwick Boseman heel wat harten als Black Panther in de gelijknamige Marvelfilm. Twee jaar later overleed de 43-jarige acteur echter onverwachts na een vier jaar durende strijd tegen kanker. Die dood kwam voor zo goed als iedereen als een verrassing.

Ook regisseur Ryan Coogler was in het ongewisse gehouden over de ziekte van Boseman, net als Kevin Feige en andere hoge bonzen bij Marvel. Er waren langetermijnplannen voor het personage Black Panther, maar het was niet anders: Coogler moest opnieuw naar de schrijftafel en er werd besloten om meer naar de leefwereld van de andere personages te gaan kijken in de sequel. Daarnaast was er in de sequel Black Panther: Wakanda Forever ook plaats voor heel wat rouw en afscheid van Boseman.

5 Oscarnominaties

Die film kreeg gemengde kritieken, maar werd aan de box office alvast een groot succes met een opbrengst van 842 miljoen dollar (773,5 miljoen euro). Daarnaast kon de Academy of Motion Picture Arts and Sciences Black Panther: Wakanda Forever ook smaken. De film kreeg namelijk maar liefst vijf Oscarnominaties. De meest opvallende daarvan is ongetwijfeld de nominatie van Angela Bassett als Beste Actrice in een Bijrol. Zij is daarmee de eerste actrice of acteur ooit een Marvelfilm die genomineerd is voor een Academy Award.

Meer
Lees meer...