‘BlackBerry’: Film over ontstaan van legendarische smartphonemerk krijgt trailer

BlackBerry was ooit het eerste en lang een van de populairste smartphonemerken ter wereld. Jaren later ging het ten onder aan het succes van iPhones en Android-telefoons en recent stopte het zelfs definitief. Binnenkort kan je echter kijken naar een film over de ontstaansgeschiedenis van het legendarische merk. De aankomende film BlackBerry heeft nu een eerste volledige trailer gekregen.

BlackBerry trok er begin 2022 definitief de stekker uit. Toen besloot het bedrijf, dat eigenlijk Research in Motion heet, namelijk om al hun toestellen met het originele besturingssysteem niet langer te ondersteunen. Die werken daardoor niet meer optimaal. Die beslissing kwam niet als een verrassing, want het ging al langer slecht met BlackBerry. Ondanks enkele verwoede pogingen om de smartphones van het bedrijf opnieuw populair te maken, verloor BlackBerry jaar na jaar marktaandeel.

Ontstaansgeschiedenis BlackBerry

Dat alles neemt niet weg dat de naam BlackBerry bij velen nog heel lang bekend in de oren zal klinken. Het merk was dan ook revolutionair en lag mee aan de wieg van de smartphone zoals we die nu kennen.

Die ontstaansgeschiedenis verliep echter met meer hindernissen dan velen denken. Het is over die periode dat IFC Films nu een film gemaakt die 10 mei uitkomt in de cinema. BlackBerry is van de hand van Matt Johnson. De film toont hoe Mike Lazaridis (Jay Baruchel) en Doug Frenin (Matt Johnson), die BlackBerry bedachten, een deal aangaan met zakenman Jim Balsillie (Glenn Howerton) om hun toestel op de markt te brengen. Al snel zullen er echter heel wat problemen ontstaan en moeten er harde keuzes gemaakt worden. De eerste trailer van BlackBerry geeft ons alvast The Social Network-vibes.

Bekijk hier de trailer van BlackBerry:

BlackBerry is vanaf woensdag 10 mei te zien in de cinema.