Left Right
scrollTop top

Bladgoud en Louis Vuitton: is dit het duurste toilet ter wereld?


Bladgoud en Louis Vuitton: is dit het duurste toilet ter wereld?

Het meest decadente toilet ter wereld: da’s de titel die deze troon der tronen eigenlijk wel verdiend.  Want waarom zou je je derrière op plastic vleien bij elke sanitaire stop, als je ook de ultieme zachtheid van 16.000 euro aan Louis Vuitton-tassen kan voelen? Klinkt het al decadent? Wat dacht je van een bladgouden opvangbakje, in plaats van porselein? 

Wat kan je doen met 16.000 euro? Een huwelijksfeest betalen, een reis rond de wereld of de aanbetaling voor je huis, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Of je kan er Louis Vuitton-tassen mee kopen en er een functionerend toilet mee bouwen. Dat is exact wat artieste Ilma Gore deed, en haar foto gaat dan ook, begrijpelijkerwijs, de wereld rond.

16.000 euro aan sjakossen

Gore, een genderfluide Australisch-Amerikaanse kunstenares uit Los Angeles, doet veel aan performance art, haar werk focust dan ook veel op het fysieke, het lichaam en politiek. Voor dit project verknipte ze een tiental iconische Louis Vuitton-tassen, en maakte daar een volledig functioneel toilet van, met een pot van bladgoud.

“De neiging om dingen te vernielen is exact dezelfde als die om creatief te zijn”, vertelt de kunstenaar aan Dazed. Ze zegt ook meteen dat ze erg hield van het gevoel om een tas van een slordige vijftienhonderd euro aan stukken te knippen.

Trump in bloed

Gore’s laatste project was een samenwerking met een tiental kunstenaars, die elk een halve liter bloed doneerden om ermee te kunnen schilderen. Dat kunstproject was gericht tegen de inauguratie van de Amerikaanse president Donald Trump. Gore zette ook een wit hek op de Amerikaans-Mexicaanse grens en maakte verschillende kunstwerken met Trump in de hoofdrol, waarbij ze hem afbeeldt met een micropenis.

Ok, dit is decadent

iStock

Maar dan vinden we dat eigenlijk nog leuker dan dit, toch?

Bekijk meer … interessante foto’s op Gore’s Instagram.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  672.886
 • Aantal
  doden
  20.294