‘Blind Getrouwd’: Joren verdedigt Lien na alle kritiek tijdens programma

De minst verrassende “nee” tijdens het beslissingsmoment in het afgelopen seizoen van Blind Getrouwd op VTM kwam er ongetwijfeld van het ‘koppel’ Lien en Joren. Van echte chemie tussen de twee was er nooit sprake, waardoor niemand hun huwelijk ook maar enige kans op slagen gaf.  En dat was volgens veel kijkers de schuld van Lien. Maar volgens Joren is die kritiek op zijn (ex-)vrouw onterecht.

“IJskoningin”, “Blij dat ik ze niet meer op mijn scherm moet zien”, “Saai” … Hetgeen tijdens Blind Getrouwd over Lien geschreven werd op sociale media was regelmatig op zijn zachtst gezegd niet zo vriendelijk. Voor veel kijkers kwam het over alsof Joren moeite deed om hun huwelijk te doen slagen, maar dat Lien het experiment al had opgegeven voor het goed en wel begonnen was.

“Impact is niet te onderschatten”

Op het reüniemoment gaf Lien achteraf zelf toe dat ze zich te laat had opengesteld. Maar ze reageerde na het programma ook op alle haters. Lien zei dat het hard was aangekomen om te lezen wat er over haar werd geschreven. Ze zei dat haar soms afstandelijke gedrag kwam door oververmoeidheid.

En nu heeft ook Joren zijn (ex-)vrouw verdedigd tegen de vele kritiek die ze kreeg. “Ik vind ’t onterecht dat ze al die bagger over zich heen kreeg. Sommige mensen mogen haar niet en dat is hun volste recht, maar moeten ze dat echt online zetten? Dat kwetst niet alleen haar, maar ook haar omgeving. Die impact is niet te onderschatten”, zei Joren daarover aan Dag Allemaal.

Balou

Hij haalt daarbij ook één specifiek moment aan waarop Lien veel kritiek kreeg. Zo keek ze tijdens haar huwelijk eerst naar haar hond Balou en pas daarna naar haar toekomstige echtgenoot. “Balou zit in haar hart. Oké, op onze trouwdag keek ze eerst naar hem in plaats van naar mij, maar die hond liep naar haar. Wat moest ze doen, hem ’n sjot geven?”, besluit Joren.

Meer
Lees meer...