Animatiereeks ‘Blue Eye Samurai’ krijgt tweede seizoen op Netflix

Netflix heeft zojuist aangekondigd dat de veelgeprezen animatiereeks Blue Eye Samurai een tweede seizoen krijgt. Daarin volgen we verder de strijder Mizu en zijn zoektocht naar wraak.

De Netflixserie Blue Eye Samurai wordt door velen genoemd als een van de ontdekkingen van het najaar. De animatiereeks voor volwassenen scoort maar liefst 8,9/10 op IMDb. Op Rotten Tomatoes staat de Tomatometer zelfs op 100 procent en geeft het publiek een indrukwekkende 96 procent. Bovendien begint de reeks nu al in heel wat eindejaarslijstjes met de beste series van 2023 op te duiken.

Mizu

Het is dan ook geen verrassing dat Netflix amper iets meer dan een maand na de release van het eerste seizoen al beslist heeft om een vervolg te maken. “Toen we met dit project begonnen, hebben we ons ertoe verbonden dit zeer persoonlijke verhaal, dat zich afspeelt in het Japan van de Edo-periode, op de meest authentieke en mooie manier tot leven te brengen. Onze animators, historici, muzikanten, krijgskunstenaars en stemmencast hebben hiermee al onze verwachtingen overtroffen”, klinkt het de makers Amber Noizumi en Michael Green. “Mizu heeft nog veel meer bloed te vergieten! We zijn Netflix dan ook enorm dankbaar dat ze zijn reis laten verdergaan.”

Blue Eye Samurai speelt zich af in het Japan van de 17de eeuw. Daar wil de half blanke en half Japanse zwaardvechter Mizu, ingesproken door Maya Erskine, wraak nemen op vier blanke mannen die illegaal in Japan verblijven in een periode waarop het land zich afsluit van de rest van de wereld.

Bekijk hier de aankondiging van het tweede seizoen van Blue Eye Samurai:

Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...