Prime Video deelt eerste beelden van nieuwe serie ‘Mr. & Mrs. Smith’

Prime Video komt volgend jaar met een remake van de film Mr. & Mrs. Smith uit 2005. Het gaat deze keer om een serie, waarbij de hoofdrollen gespeeld worden door Donald Glover en Maya Erskine. De reeks verschijnt op 2 februari op Prime Video en kreeg zojuist een eerste teaser.

In 2005 verscheen de actiekomedie Mr. & Mrs. Smith. Daarin speelden Brad Pitt en Angelina Jolie het koppel John en Jane Smith. Zij werkten zogezegd bij een bouwbedrijf en als tech support consultant, maar waren in werkelijkheid twee spionnen zonder dat ze dat van elkaar wisten. Dat alles zorgde uiteraard voor heel wat grappige scènes en spannende actie. Het zorgde er ook voor dat Mr. & Mrs. Smith aan de box office goed was voor bijna 500 miljoen euro.

Donald Glover en Maya Erskine

In 2021 maakte Prime Video dan bekend dat zij werkten aan een reboot van Mr. & Mrs. Smith. Daarvoor waren aanvankelijk Donald ‘Childish Gambino’ Glover (Atlanta) en Phoebe Waller-Bridge (Fleabag) gecast. Die laatste vertrok echter door “creatieve meningsverschillen” en werd vervangen door Maya Erskine (Obi-Wan Kenobi).

Donald Glover en Maya Erskine spelen dus opnieuw het koppel John en Jane Smith. Zij zijn door een mysterieus agentschap gekoppeld aan elkaar en moeten zo dus verplicht als getrouwd koppel door het leven om hun werk als spionnen te kunnen uitvoeren. Op die manier verschilt de opzet van de reeks Mr. & Mrs. Smith dus wel op twee vlakken in vergelijking met de film. Hier weten John en Jane namelijk wel van elkaars geheime dubbelleven af, maar was er wel nooit sprake van een echte relatie.

In de reeks zullen de twee in iedere aflevering een nieuwe missie krijgen. Daarbij staan ze niet alleen voor uitdagingen als spionnen, maar ook in hun moeilijke relatie met elkaar. Toch zijn ze op elkaar aangewezen, want in dit huwelijk is scheiden geen optie.

Bekijk hier de trailer van Mr. & Mrs. Smith:

Mr. & Mrs. Smith verschijnt op vrijdag 2 februari op Prime Video.

Meer
Lees meer...