BOA van ‘Canada’s Drag Race’ is verloofd

BOA (Bitch On Arrival), bekend van het eerste seizoen van de Canadese RuPaul’s Drag Race, is verloofd. Dat maakte de dragqueen bekend op Twitter.

De romantische verloving werd gefilmd en gedeeld op Twitter. Wat de artiest juist zegt is niet duidelijk, maar zijn vriend is in ieder geval heel blij. “Ik kan niet geloven dat ik verloofd ben”, schrijft BOA bij het filmpje.

Wie is BOA?

BOAs naam is een acroniem voor Bitch On Arrival, maar de naam verwijst ook naar zijn echte naam, Ryan Boa. De start van zijn carrière begon in 2014, toen hij in drag naar een feestje van een vriend ging. Daar voerde hij een nummer op dat was geïnspireerd op de videoclip van Miley Cyrus’ Wrecking Ball.

Vaak treed ze op als The Grinch, daarbij tovert ze het kwade groene mannetje om naar een fantastische dragqueen. De artiest deed mee in het eerste seizoen van Canada’s Drag Race. Ze werd in de zesde aflevering geëlimineerd, waardoor ze op de zevende plaats eindigde. “Ik hoop dat mensen mijn kracht kunnen zien en dat hopelijk als voorbeeld kunnen gebruiken. Hopelijk kunnen mijn verhalen tenminste één persoon helpen.”

RuPaul’s Drag Race internationaal

De Amerikaanse talentenjacht voor dragqueens begon al in 2009. De show werd bedacht en gepresenteerd door RuPaul. De show wordt alsmaar populairder en werd ook internationaal uitgezonden. Maar daar bleef het niet bij. Verschillende landen maakten ook hun eigen versie van de show.

Zo begon in 2018 de Thaise versie Drag Race Thailand. Een jaar later nam ook het Verenigd Koninkrijk de show over onder de naam RuPaul’s Drag Race UK. Dit jaar ging het eerste seizoen van Canada’s Drage Race van start. En ook in Nederland komt het eerste seizoen van Drag Race Holland. Tenslotte komt er ook nog een Australische versie Drag Race Australia, maar het is nog niet geweten wanneer deze verschijnt.

Meer
Lees meer...