Boris Johnson waarschuwt voor afzwakking coronamaatregelen

Volgens De Britse premier Boris Johnson is het nog te vroeg om de coronamaatregelen in het Verenigd Koninkrijk te versoepelen. Dat laat hij weten in zijn in zijn eerste toespraak als herstelde Covid-19-patiënt.

Een maand geleden werd de Britse premier Boris Johnson met spoed opgenomen in het ziekenhuis door het coronavirus. Vandaag is BoJo weer op post. In de eerste officiële toespraak sinds zijn terugkeer komt de Britse Premier met een opvallende boodschap.

Infectiepiek vermijden

Zo zou het Verenigd Koninkrijk nog niet klaar zijn om de coronamaatregelen te versoepelen. De Britse premier onderstreept dat zijn land zich nog steeds in de eerste fase van de pandemie bevindt. Om een nieuwe infectiepiek te vermijden, worden de veiligheidsmaatregelen daarom verlengd tot 7 mei. Op die datum zal het Verenigd Koninkrijk de situatie herbekijken.

Economische schade beperken

Johnson geeft toe dat de Britse Economie een enorme prijs betaalt voor de maatregelen. Toch benadrukt hij dat een versoepeling van de maatregelen niet alleen voor de lichamelijke gezondheid, maar ook voor de economie, gevaarlijk kan zijn. “Als de maatregelen moeten worden heringevoerd bij een tweede piek, zal de economische impact nog groter zijn”, klinkt het.

“Worstelen met het virus”

Ondanks zijn persoonlijke ervaring met het coronavirus blijft de Britse premier positief. “Als dit virus een onverwachte overvaller was, wat ik jullie uit persoonlijke ervaring kan vertellen, dan is dit het moment waarop we op de grond met hem aan het worstelen zijn”, klinkt het. Zo zou het Verenigd Koninkrijk al stevige stappen hebben gezet richting een coronavaccin.

Johnson keert op een cruciaal moment terug uit ziekte. Zijn regering kreeg heel wat kritiek omdat ze niet snel genoeg actie ondernam bij de uitbraak van het virus. In het Verenigd Koninkrijk stierven meer dan 20.000 mensen aan het coronavirus. Daarmee is het het op-vier-na-zwaarst getroffen land in de wereld.

Meer
Lees meer...