Left Right
scrollTop top

Brengt ‘Fortnite’ Thanos terug? Aanwijzingen naar Infinity Gauntlet gevonden


Brengt ‘Fortnite’ Thanos terug? Aanwijzingen naar Infinity Gauntlet gevonden

‘Fortnite’-spelers zouden zich misschien wel eens kunnen opmaken voor een tweede rondje Thanos. Dataminers hebben namelijk aanwijzingen gevonden dat Epic Games plannen heeft om de Infinity Gauntlet opnieuw beschikbaar te maken. Zo gek is dat ook niet, nu de hype rond Avengers weer de kop opsteekt met de eerste trailer voor ‘Avengers: Endgame’.

Op Avengers: Endgame is het nog even wachten, maar sinds Marvel de trailer dropte (bekijk ‘m hier nog eens), is de hype voor de film nog ongekende hoogtes geschoten. Zo haalde de trailer maar liefst 289 miljoen views op amper 24 uur, een record voor een filmtrailer (lees hier meer over dat record en waar de naam Endgame vandaag komt).

En daar zou Fortnite wel eens leuk op kunnen inspelen. Toen de Avengers-hype al eens een hoogtepunt bereikte na de release van Avengers: Infinity War vonden de twee rages elkaar al een keer. Fortnite verstopte een Infinity Gauntlet in hun Battle Royale. Spelers die die Infinity Gauntlet konden bemachtigen, konden zo als de bekende Avengers-villain Thanos door het spel razen.

Thanos/’Jim’

Die crossover was, naast een slimme marketingzet, een enorm succes. Maar dan wel een succes van korte duur. Het was maar een tijdelijk event, maar het zou kunnen dat we binnenkort weer met Thanos kunnen spelen. Dataminers, fans die diep in de code van de game duiken om daar leuke extraatjes of nog te releasen nieuwigheden te vinden, hebben namelijk aanwijzingen gevonden dat Epic Games de Infinity Gauntlet wil terugbrengen.

Zo vonden ze meermaals ‘Jim’ terug in de data (een codenaam voor Thanos) en een hele hoop files met de titel ‘Carmine’. En laat die laatste exact dezelfde zijn als diegenen die ze gebruikten bij de vorige Infinity Gauntlet Limited Time Mashup. Ze stootten zelfs op een audiofile ‘Carmine_Disappear_1’ die, wanneer ze het afspeelden, verdacht veel leek op het geluid dat je te horen kreeg als een speler de Infinity Gauntlet vond en transformeerde in Thanos.

Beluister hieronder het geluid dat de dataminers vonden en oordeel zelf:

Van Infinity Blade naar Infinity Gauntlet?

Het zou ook niet zo’n gek idee zijn van Epic Games om de Infinity Gauntlet nog eens boven te halen, net nu Marvel de eerste trailer voor de nieuwe Avengers-film Avengers: Endgame op ons heeft losgelaten. De hype is weer in full effect en dus zou een nieuw mashup event, opnieuw, een leuke marketingstunt zijn voor beide partijen.

Avengers-regisseurs Anthony en Joe Russo zijn beiden grote Fortnite-fans en ze mochten de game zelfs in de bloemetjes zetten op de afgelopen Game Awards. Daar kreeg Fortnite de prijs Best Ongoing Game, en de Russo-broertjes mochten die prijs overhandigen.

Epic Games heeft echter nog niets bevestigd en dus het blijft voorlopig bij geruchten. Fortnite lanceerde nog maar net hun zevende seizoen, waarvoor ze de map helemaal omtoverde in een winterwonderland. Al introduceerden ze ook de Infinity Blade, niet zo’n heel grote stap naar de Infinity Gauntlet dus.

Hoe cool het was om met Thanos te spelen, kan je hieronder nog eens checken!

Meer weten over Fortnite? Lees dan hier alles wat je moet weten over dé game van het moment!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…