‘Bridgerton’-acteur Luke Newton (Colin) deed aanvankelijk auditie voor andere rol

Het derde seizoen van de succesreeks Bridgerton is eerder deze maand van start gegaan op Netflix. Ondertussen staan de eerste vier afleveringen online, de andere vier volgen op 13 juni. Dit seizoen gaat over Colin Bridgerton, de derde in lijn. Die rol wordt gespeeld door acteur Luke Newton, maar dat was bijna niet het geval.

Na lang wachten kunnen fans van Bridgerton sinds donderdag 16 mei weer op Netflix terecht. Dan verscheen het eerste deel van  Bridgerton seizoen 3. Het tweede deel is voor 13 juni.

Het derde seizoen van de reeks draait volledig rond het duo Penelope en Colin. Zij zijn al lang vrienden, maar lijken elkaar ook alsmaar meer in een ander daglicht te zien. Hoewel Colin in eerste instantie afstand houdt en duidelijk is met zijn grenzen, verandert een kus en een nieuwe love interest voor Penelope toch zijn visie.

Eerste deel

Ondertussen staat het eerste deel dus al twee weken op de streamingdienst en is het een gigantisch succes. Het derde seizoen zorgde in zijn openingsweekend al meteen voor een kijkcijferrecord en ook specifieke scènes gaan al sinds de release viraal.

De populairste scène tot nu toe is zonder twijfel de koetsscène waarin verschillende dingen gebeuren. In eerste instantie is het zonder twijfel het meest intieme moment uit het eerste deel, maar daarnaast kwam er ook nog een moment waarbij acteur Luke Newton improviseerde. Dat allemaal op de tonen van een verwerkte versie van Pitbulls hit Give Me Everything.

Andere rol

Acteurs Nicola Coughlan en Luke Newton zijn zonder twijfel dé helden van het nieuwste seizoen en worden dan ook overal met open armen ontvangen. Maar toch had het geen haar gescheeld of het duo had nooit echt samen gespeeld.

Acteur Luke Newton deed voor hij de rol van Colin kreeg namelijk eerst auditie voor een andere rol. Het ging om de rol van Simon Bassett, de love interest en later man van Colins zus, Daphne Bridgerton. Die rol ging uiteindelijk naar Regé-Jean Page, die na het eerste seizoen de show verliet.

Meer
Lees meer...