‘Bridgerton’: Auteur reageert op grote controversiële verandering in de serie

Het derde seizoen van Bridgerton zit er ondertussen al even op. Het tweede deel verscheen begin deze maand en daarin kregen we naast het verhaal van Colin en Penelope ook al heel wat te zien van andere broers en zussen uit de familie Bridgerton. Zo is ook Francesca al uitgebreid aan bod gekomen. Het verhaal van haar personage zal in de serie wel enkele veranderingen ondergaan.

Daphne, Anthony en Colin … die leden van de Bridgerton-familie stonden ondertussen al centraal in de gelijknamige reeks van Netflix. Over wie het volgende seizoen precies zal gaan, is nog niet bekend. Al lijkt de kans groot dat het ofwel om Benedict ofwel om Francesca zal gaan. Zij kwamen tijdens het afgelopen seizoen ook al vaak aan bod.

Francesca

Hoewel Francesca (Hannah Dodd) in de eerste twee seizoenen amper aan bod kwam, kreeg ze in het derde seizoen een enorm belangrijke rol. Naast de focus op Colin en Penelope was zij degene die het meeste aandacht kreeg. Francesca ziet zichzelf als muurbloempje en voelt zich soms niet thuis in de rijke gemeenschap en haar familie.

Als ze John Stirling (Victor Alli) ontmoet, beseft ze dat ze helemaal niet hoeft te veranderen voor haar toekomstige partner. In de laatste aflevering ontmoet ze ook zijn nicht, Michaela Stirling. Dat is waar het verhaal uit de serie enorm verschilt van het verhaal uit het boek.

“Heb vertrouwen”

In het verhaal van Francesca zullen er nog heel wat dingen veranderen. Wie de boeken gelezen heeft, weet dat de zesde telg het in de toekomst niet makkelijk krijgt. Wat er precies staat te gebeuren, zullen we hier niet spoilen. Maar de verandering van Michael Sterling naar Michaela Sterling in de reeks, zal wel een grote rol gaan spelen.

Heel wat fans hebben zich al uitgesproken over de verandering. Velen vinden het goed nieuws, terwijl anderen het er moeilijker mee hebben. Ondertussen heeft ook auteur Julia Quinn gereageerd. Zij roept op om vooral vertrouwen te hebben in de makers. “Ik ben pas na lange gesprekken akkoord gegaan. We hebben er lang over gepraat en ik heb verschillende keren duidelijk gemaakt hoe belangrijk de personages voor me zijn”, vertelt ze.

Toch is Quinn nu overtuigd. “Voor mij is het belangrijk om te zien dat Francesca echt van John houdt, en dat is in de reeks zeker het geval. Daar krijgt hij zelfs meer schermtijd dan in het boek en ik ben er zeker van dat iedereen een beetje voor hem gevallen is. Ik vraag dan ook om vertrouwen te hebben in mij en Shondaland. Ik denk dat we met twee prachtige verhalen gaan eindigen: één uit het boek en één uit de serie.”

Meer
Lees meer...