‘Bridgerton’ seizoen 4 zou pas binnen 2 jaar verschijnen

Sinds kort kan je op Netflix kijken naar de vier laatste afleveringen van het derde seizoen van Bridgerton. Heel wat fans hebben die afleveringen natuurlijk al meteen bekeken, waardoor de nieuwe vraag nu is: “Wanneer verschijnt het vierde seizoen?”. En daar heeft showrunner Jess Brownell een (teleurstellend) antwoord op gegeven.

Slecht nieuws voor fans die al meteen de vier nieuwe afleveringen van Bridgerton gebinged hebben in één dag, want nu zullen ze extra lang moeten wachten op het vervolg. In een interview met The Hollywood Reporter liet showrunner Jess Brownell namelijk weten dat we nog lang zullen moeten wachten op het vierde seizoen van de reeks.

Twee jaar

In december 2020 verscheen het eerste seizoen van Bridgerton op Netflix. Iets meer dan een jaar later, in maart 2022 verscheen het tweede seizoen van de reeks. Vervolgens moesten fans meer dan twee jaar wachten op het eerste deel van het derde seizoen, dat vanaf mei 2024 te vinden was op Netflix en nog eens een maand op het tweede deel, dat in juni 2024 verscheen. Maar tussen seizoenen 2 en 3, in mei 2023, verscheen wel de spin-off Queen Charlotte, waardoor fans niet helemaal op hun honger moesten blijven zitten.

Showrunner Jess Brownell kreeg de vraag wanneer het vierde seizoen van Bridgerton zou verschijnen en had daarbij toch wat slecht nieuws. Want we zullen opnieuw twee jaar moeten wachten op nieuwe afleveringen. “We proberen om de seizoenen sneller te laten verschijnen. Maar het duurt acht maanden om te filmen en dan moeten ze nog gemonteerd worden én gedubd worden in elke taal. Daarnaast duurt ook het schrijven zelf heel lang. Daarom blijven we vasthouden aan het tempo van twee jaar. We proberen het sneller te doen, maar het zal wel zoiets zijn.”

Thema

In seizoen 4 zal er een nieuwe Bridgerton-telg centraal staan. En voor die rol zijn er verschillende opties. Zo kregen Francesca (Hannah Dodd) en Benedict (Luke Thompson) in dit seizoen een nieuwe love interest en is het volgens heel wat fans ook tijd om eindelijk in te zoomen op Eloise (Claudia Jessie). “Ik heb het al een paar keer bijna verklapt”, vertelt Brownell over het nieuwe hoofdpersonage van seizoen 4. “Dus als jullie het blijven vragen, zal ik het misschien ooit per ongeluk verklappen.”

Wat Brownell wel al laat weten, is dat ze heel enthousiast is over het script voor seizoen 4. “Het voelt als een van de beste werken van mij en de rest van mijn writers room. Onze samenwerking is echt goed op gang gekomen en we draaien op volle toeren, dus ik kan niet wachten tot de fans zien wat we in petto hebben.”

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...