‘Queen Charlotte: A Bridgerton Story’ is nu te zien op Netflix

Goed nieuws voor fans van Bridgerton want de eerste spin-off van de succesvolle reeks is nu te zien op Netflix. Het gaat om Queen Charlotte: A Bridgerton Story, een zesdelige serie over de jonge Queen Charlotte.

In mei 2021, nog voor de release van seizoen 2 van Bridgerton, maakte Netflix bekend dat de reeks een spin-off zou krijgen. Meer specifiek zou het gaan over een prequel die draait rond de jonge Queen Charlotte. De serie kreeg dan ook de naam Queen Charlotte: A Bridgerton Story. Bovendien zal er ook een eigen boek volgen.

Huwelijk tussen Queen Charlotte en King George

Queen Charlotte: A Bridgerton Story gaat over de jonge Queen Charlotte, gespeeld door India Amarteifio. De reeks start met Charlotte die samen met haar broer Adolphus (Tunji Kasim) vanuit Duitsland naar Engeland reist. Hoewel Charlotte maar weinig zin heeft in een huwelijk met King George (Corey Mylchreest) zit er voor haar niet veel anders op dan daarmee in te stemmen. Het Britse Rijk is om dit moment namelijk het machtigste rijk ter wereld en het kleine land waar Charlotte en Adolphus van afkomstig zijn kan zich dus zo’n vijand niet permitteren.

Haar huwelijk tussen Charlotte met George is het hoofdonderwerp van de prequel Queen Charlotte: A Bridgerton Story. Dat huwelijk is niet alleen een groot liefdesverhaal, maar zorgt ook voor verschuivingen binnen de gemeenschap. Het is het begin van de sociale elite zoals we die zien bij de personages uit Bridgerton

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...