‘Bridgerton’-prequel krijgt eigen boek

Goed nieuws voor de fans van de Netflixserie Bridgerton en de bijpassende boekenreeks. Producer Shonda Rhimes gaat namelijk samenwerken met auteur Julia Quinn, die de originele boeken schreef. Samen zullen ze een nieuw Bridgerton-boek uitbrengen die hand in hand gaat met de aankomende prequelserie rond Queen Charlotte. Dat meldt Variety. Wanneer het boek precies zal uitkomen, is niet bekend.

Het Bridgerton-universum breidt zich verder uit. Nadat auteur Julia Quinn al jaren scoorde met de boekenreeks, kwam in 2020 de Netflixreeks uit. Na dat succes besloot producer Shondaland om ook aan een prequel te beginnen. Die reeks zal rond het personage Queen Charlotte draaien. Een exacte releasedatum is er niet, maar toch is producer Shonda Rhimes al verder aan het inspelen op de reeks. Ze zal nu namelijk samen met Quinn aan een nieuw boek rond het verhaal werken. Op die manier blijft de volledige franchise zowel op het scherm als op papier bestaan.

Boek

Bridgerton is een van de meest populaire series op Netflix. Al sinds het eerste seizoen breekt de serie kijkcijferrecords en is het niet meer van de streamingdienst weg te denken. Toch zouden velen vergeten dat alles ooit begon bij de boekenreeks van auteur Julia Quinn. Het allereerste seizoen van Bridgerton was gebaseerd op het boek The Duke and I en kwam eind 2020 uit.

Begin dit jaar verscheen het tweede seizoen op het streamingplatform, en ook dat zorgde zonder twijfel voor een toenemende populariteit van de boekenreeks. En om die link met de boekenreeks te behouden, zal er over de prequelserie over Queen Charlotte ook een boek gemaakt worden.

Quinn en Rhimes

Voor dat boek zal de producer van de Netflixreeks Shonda Rhimes samenwerken met de originele auteur Julia Quinn. In tegenstelling tot de andere boeken zal dit boek dus meer aansluiten op de serie, aangezien het ongeveer tegelijkertijd geschreven wordt en zal uitkomen.

Het verhaal volgt Queen Charlotte die op jonge leeftijd King George ontmoet. Uit de serie weten we dat een koningin met een donkere huidskleur heeft gezorgd voor een sociale shift. Dat zal zonder twijfel dus ook in het boek en de prequelserie aan bod komen. Wanneer het boek precies uitkomt, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...