‘Bridgerton’: Fans starten petitie om geschrapte (seks)scènes toch uit te brengen

Het tweede deel van het derde seizoen van Bridgerton staat sinds vorige week op Netflix. Heel wat fans zijn teleurgesteld omdat er maar weinig schermtijd ging naar Colin Bridgerton (Luke Newton) en Penelope Featherington (Nicola Coughlan), hoewel zij de focus van het seizoen waren. Fans zijn nu een petitie gestart met de eis om verwijderde scènes toch te releasen.

Wie het nieuwe seizoen van Bridgerton al heeft uitgekeken, heeft misschien ook opgemerkt dat een groot deel van de schermtijd gaat naar nevenpersonages. Zo kregen we veel te zien van Bridgertons Benedict (Luke Thompson) en Francesca (Hannah Dodd), maar ook Will (Martins Imhangbe) en Alice Mondrich (Emma Naomi) kregen heel wat aandacht in het derde seizoen. Daarom menen veel fans dat het liefdesverhaal van Penelope en Colin, kortweg Polin, meer aandacht verdient. En dat eisen ze nu met een petitie.

Schermtijd

Op de pagina van de petitie, die ondertussen al meer dan 60.000 handtekeningen verzamelde, leggen de fans hun eis uit. “Dearest Gentle Reader, op 13 juni loste Netflix het langverwachte tweede deel van het derde seizoen van Bridgerton met Colin Bridgerton (Luke Newton) en Penelope Featherington (Nicola Coughlan) als de romantische hoofdrollen. Na een perstour van zes maanden waren miljoenen fans enorm enthousiast om het liefdesverhaal van Polin te zien op het scherm. En hoewel het seizoen mooi was en Luke en Nicola het geweldig deden, bleven fans wat op hun honger zitten door het gebrek aan blije momenten van het koppel.”

De fans, die zichzelf toepasselijk Lady Whistleblower noemen, voelen zich bedrogen omdat er tijdens de perstour gezegd werd dat “Polin de wereld zou overnemen”, maar dat bleek niet het geval. Misnoegde fans namen er zelfs de chronometer bij en merkten zo dat Polin in totaal 78 minuten in beeld was. In het eerste seizoen kregen Daphne en Simon 113 minuten en Kate en Anthony kregen in totaal 89 minuten schermtijd in hun seizoen.

Verwijderde scènes

De fans vonden ook een reden waarom er zo weinig scènes met Polin waren. Enkele mensen konden een paar afleveringen zien voor ze verschenen op Netflix. In die voorlopige cut zaten meer scènes met Penelope en Colin, die dus de finale cut niet haalden. Het gaat om een langere (lees: stomendere) scène nadat Colin Penelope vindt bij de modiste, het koppel dat in bed ligt en praat over de manuscripten van Colin, Colin die tijdens de spiegelscène lieve woordjes fluistert en Penelope’s nek kust en een lange intieme montage in de laatste aflevering.

Met de petitie hopen fans dat Netflix de scènes alsnog uitbrengt. Ofwel apart of in een extended cut. In het verleden bracht Netflix al verschillende extended cuts uit van series en films. De petitie haalt het vierde seizoen van Arrested Development, Jawan en Rebel Moon aan als voorbeelden waarbij Netflix extra scènes releasete.

De petitie kreeg in vijf dagen al meer dan 63.000 handtekeningen en de teller blijft oplopen. Netflix heeft voorlopig nog niet gereageerd op de eisen van de fans.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor het tweede deel van het derde seizoen van Bridgerton:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...