‘Bridgerton’: Wie wordt het hoofdpersonage in seizoen 4?

Het derde seizoen van Bridgerton zit erop, dus kan het aftellen naar het vierde seizoen beginnen. En daarbij is er natuurlijk één grote vraag: wie wordt het volgende hoofdpersonage? In elk seizoen wordt er ingezoomd op een Bridgerton en voor het vierde seizoen zijn er zo twee kanshebbers.

Na seizoenen over Daphne, Anthony en Colin zal voor het vierde seizoen van Bridgerton een nieuw lid van de familie centraal staan. Wie dat zal zijn, is nog niet geweten. Al zijn er na het derde seizoen eigenlijk maar twee grote kanshebbers.

Francesca

Bridgerton Francesca
Liam Daniel/Netflix

De eerste optie lijkt misschien wel de meest logische. We zagen in het derde seizoen hoe Francesca (Hannah Dodd) trouwde met John Stirling (Victor Alli) en samen met hem naar Schotland trok. Maar net voor ze vertrokken had Francesca “een momentje” met Michaela (Masali Baduza), de nicht van haar kersverse echtgenoot. Dit legt natuurlijk al meteen een fundament voor een nieuw seizoen.

Hoewel het boek van Francesca pas het zesde is in de reeks en zo na Benedict en Eloise komt, heeft de Netflixreeks al heel wat meer van haar verhaal uitgediept. Zo zal de naam Michaela wel een belletje kunnen doen rinkelen voor de mensen die de boekenreeks gelezen hebben. Al zitten er wel enkele jaren tussen het huwelijk van Francesca met John en het belang van het nieuwe personage, waardoor het verhaal van Francesca enkel het volgende zou kunnen zijn als er eerst een tijdssprong plaatsvindt.

Benedict

Bridgerton Benedict
Liam Daniel/Netflix

Wanneer we kijken naar de volgorde van de boeken van Bridgerton lijkt Benedict (Luke Thompson) dan weer de meest logische optie. Het boek dat in het teken staat van Benedict is namelijk het derde boek uit de reeks, maar Netflix koos ervoor om Colin eerst te behandelen.

In het derde seizoen kregen we te zien hoe Benedict close werd met Lady Tilley Arnold (Hannah New). Samen met haar ontdekte hij dat hij ook openstond voor een relatie met een man. Maar wanneer Lady Tilley hem liet weten dat ze een monogame relatie met hem wilde, liet Benedict weten dat hij zijn seksualiteit verder wil ontwikkelen.

Op het eerste zicht lijkt het er dus op dat Benedict zal blijven genieten van zijn leven als bachelor. Maar toch kregen we op het einde van het derde seizoen een kleine hint die erop kan wijzen dat het volgende seizoen in het teken zal staan van de op één na oudste Bridgerton. Bij het vertrek van zijn zussen Francesca en Eloise vertelt hij namelijk over een gemaskerd bal en in de boeken is dat de plaats waar hij zijn toekomstige echtgenote leert kennen. Of de reeks dit zal volgen, valt natuurlijk nog af te wachten, maar het kan dus een hint zijn naar het seizoen van Benedict, dat dus zonder een tijdsprong zou kunnen starten.

Eloise

Bridgerton Eloise
Liam Daniel/Netflix

De derde kanshebber is, ook al zitten fans er al lang op te wachten, de minst waarschijnlijke. Eloise (Claudia Jessie) speelt al lang een belangrijke rol in de reeks, maar in het derde seizoen had ze geen nieuwe love interest of toonde ze ook geen duidelijke interesse in het zoeken naar een echtgenoot. Daardoor vermoeden we dat het seizoen van Eloise nog even zal moeten wachten.

Showrunner Jess Brownell bevestigt dat ook in een interview met TheWrap. “Op dit moment is Eloise gewoon niet zo geïnteresseerd in romantiek. Ze heeft nog ruimte om te groeien. In de toekomst is het zeker mogelijk dat ze open zal staan voor de liefde, maar nu willen we nog iets meer met haar doen voor het zover is.” Op het einde van het derde seizoen kregen we te zien hoe Eloise haar zus Francesca en haar kersverse echtgenoot John Stirling volgde naar Schotland om daar “wat meer van de wereld te zien”.

Hoewel het boek van Eloise volgt op dat van Colin, lijkt het toch heel onwaarschijnlijk dat het in het vierde seizoen al de beurt zal zijn aan Eloise.

Hyacinth en Gregory

Bridgerton kinderen
Liam Daniel/Netflix

Een ding weten we voorlopig wel zeker. Het zal nog niet het moment zijn voor Hyacinth (Florence Hunt) of Gregory (Will Tilston), de jongste kinderen van de Bridgertons. Zij zijn nog steeds kinderen en hebben hun “debuut” nog lang niet gemaakt.

Wij gokken dus dat het vierde seizoen in het teken zal staan van Benedict en dat we waarschijnlijk al snel in het nieuwe seizoen een gemaskerd bal zullen zien. We zullen alleszins wel nog even geduld moeten hebben, want het vierde seizoen zou pas binnen twee jaar verschijnen.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor het tweede deel van het derde seizoen:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...