‘Bridgerton’-actrice Ruby Barker opgenomen in het ziekenhuis wegens gezondheidsproblemen

Actrice Ruby Barker (25), die we ook kunnen kennen als Miss Marina Thompson uit de hitreeks Bridgerton, onthulde recent vrij heftig nieuws. Barker deelde namelijk via Instagram dat ze opgenomen was in het ziekenhuis wegens mentale gezondheidsproblemen. “Ik heb me heel lang niet goed gevoeld”, vertelt ze onder andere.

Bridgerton-actrice Ruby Barker deelde gisteren, op donderdag 26 mei, een update met haar 231.000 volgers vanuit het ziekenhuis. Daar was ze een tijdje in behandeling geweest voor mentale problemen, onthulde ze recent via Instagram. In een video legt Barker uit dat ze “echt heel lang onwel is geweest”, voordat ze haar diagnose kreeg, die ze niet bekendmaakte. “Ik ben beter”, zegt ze er wel meteen bij.

Mentale gezondheid

Ruby Barker is het meest bekend van haar rol als Miss Marina Thompson, en later Lady Crane, uit de populaire Netflixreeks Bridgerton. Daarnaast was ze ook nog te zien in de films How to Stop a Recurring Dream, Baghead en de serie Wolfblood. In een openhartige Instagramvideo deelde ze recent haar struggle met haar mentale gezondheid. “Ik wil gewoon eerlijk zijn tegen iedereen, ik heb het moeilijk gehad”, vertelt de actrice. “Ik ben op dit moment in het ziekenhuis, maar ik mag binnenkort weer naar huis. Hopelijk kan ik dan verder met mijn leven en een beetje pauze voor mezelf nemen.”

“Hiermee wil ik ook anderen aanmoedigen. Als je het moeilijk hebt, doe jezelf dan een plezier en neem een pauze, wees niet zo streng voor jezelf. Mensen zeiden altijd tegen mij dat ik niet zo hard voor mezelf moest zijn, maar ik wist nooit echt wat dat betekende”, voegde Barker eraan toe.

Bij de post schreef ze dat de problemen sinds Bridgerton zijn begonnen. Hierbij was ze “woedend, gefrustreerd en boos” voordat ze besloot hulp te zoeken. “Ik droeg het gewicht van de wereld op mijn rug. En nu ben ik op een punt gekomen waar ik een diagnose heb. Maar daar zal ik het een andere keer met jullie over hebben. Het belangrijkste is dat er een diagnose is. Ik kon gewoon niet blijven doorgaan op de manier waarop ik tot nu toe ben doorgegaan. Ik moest veranderen en dat is wat ik nu probeer te doen”, vertelde de Bridgerton-ster nog.

Steun

In de video gaf Barker nog een shoutout naar de Australische artiest Sexton, waarvan ze ook een hoodie droeg. Ze legde uit dat haar muziek haar “uit de put heeft geholpen”, waarna ze een deel van het liedje Waiting On a Better Day uit 2020 zong. De Britse actrice bedankte ook Netflix en Shonda Rhimes, de executive producer van Bridgerton, “om mij te redden en om mij een kans te geven”, evenals haar goede vrienden en mentors.

“Ik kan niet wachten om al mijn verplichtingen na te komen en om een goede carrière en een goed leven te hebben. Want ik wil niet dat mijn diagnose mijn leven bepaalt”, legde Barker nog uit. “Ik wil overleven en ik zal overleven, net als jij.”

Of Barker terugkeert in Bridgerton seizoen 3 is niet zeker.

Bekijk de video waar Ruby haar verhaal doet hieronder:

Meer
Lees meer...