Britney Spears staat achter #FreeBritney: “Britney waardeert de steun van haar vele fans”

Britney Spears
EPA-EFE/NINA PROMMER

Gisteren bleek uit documenten van het gerecht dat Amerikaans zangeres Britney Spears haar rechtszaak openbaar wil maken. De zangeres staat al jaren onder voogdij van haar vader, hij regelt haar carrière, privéleven en inkomsten.

Maar daar wilden fans verandering in brengen. Met de hashtag #FreeBritney steunen ze de zangeres en willen ze dat Spears terug controle krijgt over haar eigen leven.

Samenzweringstheorie

En nu blijkt dat Spears daarmee akkoord is. Ze probeerde eerder al de voogdij te laten opschorten, maar zonder succes. Nu vroeg ze aan de rechter om haar zaak publiekelijk te maken, zodat haar fans alles mee kunnen volgen.

In 2007 kreeg Spears een mentale inzinking en sindsdien staat ze onder toezicht van een voogd die door de rechtbank aangewezen werd. Die rol wordt meestal vervuld door haar vader, James Spears. En die heeft heel wat commentaar op #FreeBritney. Hij vindt dit een samenzweringstheorie van een groep fanatieke fans.

Steun

Maar deze mening deelt de zangeres niet. “De juridische strijd van Britney heeft een ongekend niveau van kritiek gekregen van zowel reguliere media als sociale media”, staat er in het document te lezen. “Het is ver van een complottheorie of ‘grap’ zoals James zei. Voor een groot deel is dit onderzoek een redelijk en voorspelbaar resultaat van James agressieve manier om de procedure geheim te houden.”

“Op dit punt in haar leven probeert ze enige vorm van persoonlijke autonomie te herwinnen. Britney verwelkomt en waardeert de geïnformeerde steun van haar vele fans.”

Gesponsorde artikelen