Bruce Miller, maker van ‘The Handmaid’s Tale’, tekent nieuw, meerjarig contract bij Disney

Bruce Miller, scenarist en showrunner van de succesreeks The Handmaid’s Tale, heeft een nieuw contract getekend bij productiestudio ABC Signature en streamingdienst Hulu, die allebei eigendom zijn van The Walt Disney Company. Met die nieuwe overeenkomst zal hij, naast The Handmaid’s Tale, ook de kans krijgen om nieuwe projecten te ontwikkelen.

Toen Bruce Miller in 2018 begon met het verwerken van de roman The Handmaid’s Tale van Margaret Atwood uit 1985 tot een fictiereeks, sloot hij een overeenkomst met Hulu en de productiestudio MGM Television. Met die nieuwe deal die hij zojuist heeft afgesloten met The Walt Disney Company is MGM enkel nog als producent bij de serie betrokken. Daardoor zullen Miller en Disney nog sneller en nauwer kunnen samenwerken, zonder een externe partner.

The Handmaid’s Tale, The Testament en nieuwe projecten

Het is de bedoeling dat Bruce Miller actief blijft als showrunner van The Handmaid’s Tale. Van die reeks is het vijfde (en laatste?) seizoen op dit moment in preproductie. Daarnaast is hij ook actief betrokken bij de productie van The Testament, een vervolgreeks op The Handmaid’s Tale op basis van een nieuwe roman van Atwood uit 2019. De gebeurtenissen in The Testament spelen zich vijftien jaar na het originele verhaal af.

Tot slot zal Bruce Miller ook de ruimte krijgen om nieuwe projecten te ontwikkelen voor ABC Signature en Hulu. De nieuwe, lucratieve deal die hij tekende, is volgens The Hollywood Reporter voor drie jaar. “Bruce heeft met The Handmaid’s Tale een van de meest iconische series gemaakt. Zijn werk heeft wereldwijde invloed gehad en we zijn verheugd en vereerd om met hem samen te werken bij ABC Signature. We kunnen niet wachten om deel uit te maken van wat de toekomst biedt”, zegt Jonnie Davis, hoofd van ABC Signature.

Meer
Lees meer...