Brusselse vervoersmaatschappij MIVB heeft nu een webshop: van koffiemokken tot monopoly. Qué?

Brusselse vervoersmaatschappij MIVB heeft nu een webshop: van koffiemokken tot monopoly. Qué?

De Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel, kortweg MIVB heeft sinds kort een webshop. En daar kan je geen bus- of tramticketjes kopen. Wat je er wél kan kopen, zijn koffiemokken, powerbanks en een heus monopolyspel van het Brusselse openbare vervoer. 

Heb je de naam van je neefje met een obsessie met het Brusselse verkeersnetwerk getrokken uit de kerstloterij, maar weet je echt niet wat je moet kopen? Dan is er nu de oplossing. Want de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB heeft sinds kort een webshop met allerlei gadgets. En nee, dat zijn niet enkel plannetjes en ticketjes.

Gadgets

In de webshop van de MIVB, voor het gemak MIVB-shop genoemd, kan je verschillende metrogerelateerde gadgets kopen. Groot of klein, iedereen kan in de webshop wel iets naar zijn of haar zin vinden. Zo kan je voor 15 euro een koffiemok met het Brusselse metronetwerk kopen. Voor de gsm-verslaafden is er een powerbank met je favoriete Brusselse tram- en metrohaltes (20-25 euro) en voor de allerkleinsten is er een speelmat beschikbaar (50 euro).

Cindy Arents, woordvoerster van de STIB legt uit aan La Dernière Heure: “Het idee was om de MIVB uit de metro-werk-en-slaapsfeer te halen en te laten schijnen buiten z’n trajecten. Er was vraag naar gadgets van de MIVB omdat die herkenbaar zijn voor Brusselaars. Iedereen heeft de MIVB weleens gebruikt. Of je er nu elke dag mee naar school ging of het gebruikte om naar je eerste liefje te reizen. Die gadgets zijn een leuke knipoog naar die herinneringen met de MIVB.”

Monopoly

Het meest opmerkelijke gadget van de MIVB-shop is zonder twijfel het spel monopoly. Maar het is niet zomaar een monopolyspel. Op het spelbord vind je niet de vertrouwde Nieuwstraat in Brussel of de Antwerpse Meir terug, maar wel de Brusselse tram- en metrohaltes. Krijg je dus maar niet genoeg van de Brusselse metro, dan is dit spel echt een must-have voor jou! Het monopolyspel is de absolute topper van de webshop, want er werden al meer dan 1.000 exemplaren verkocht.

stibshop.be

Pop-upwinkel

Het blijft ook niet alleen bij een webshop voor de MIVB. Naar aanleiding van de feestdagen heeft de Brusselse vervoersmaatschappij ook een fysieke winkel geopend in het metrostation Naamsepoort. In deze winkel kan je tot 9 december cadeautjes kopen voor je vrienden en familie die een obsessie hebben met het Brusselse openbare vervoer.

Gesponsorde artikelen