BTS-fans doneren geld ticket afgelast concert aan hulp tegen corona: meer dan 320.000 euro

Het coronavirus verspreidt zich verder over de wereld. Een van de landen die het zwaarst getroffen is door het virus is Zuid-Korea, de thuishaven van de populaire K-popgroep BTS. De groep moest noodgedwongen de concerten in hoofdstad Seoul cancellen, maar ze motiveerden hun fans zo tot een prachtige inzamelactie.

Het coronavirus zorgt voor veel problemen en paniek, maar er zijn ook mooie en hartverwarmende kanten aan het verhaal. Zo zijn de fans van de K-popgroep BTS uit hun pijp gekomen en hebben ze massaal geld gestort aan de hulp tegen Covid-19.

BTS-concerten gecanceld

BTS trekt binnenkort opnieuw op wereldtour, daarbij gaan ze onder andere naar de Verenigde Staten en verschillende steden in Europa. De tour ging normaal afgetrapt worden met vier concerten in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Maar door de recente uitbraak van het coronavirus in het land, blies BigHit Entertainment de concerten af.

De concerten in de Verenigde Staten en Europa gaan voorlopig nog wel gewoon door, al kunnen deze natuurlijk later ook nog gecanceld worden. Zo is er op dit moment in Frankrijk al een verbod op evenementen met meer dan 5.000 aanwezigen.

Donaties

Fans die een ticket hadden gekocht voor de gecancelde concerten in Seoul, kregen de prijs van hun ticket teruggestort. Maar lang bleef het geld niet op hun bankrekening staan. De fans stortten het bedrag namelijk massaal door naar een de Korea Disaster Relief Association. Dat is de organisatie die zich bezighoudt met de preventie tegen en bestrijding van het coronavirus. BTS-lid Suga doneerde eerder al 100 miljoen won (meer dan 75.000 euro) aan de organisatie. Hij is zelf afkomstig uit Daegu, de stad die het zwaarst getroffen werd door het coronavirus. Zijn donatie inspireerde de fans om hetzelfde te doen.

De actie van de ARMY, zoals de fans van BTS zichzelf noemen, bleef niet zonder gevolg. In totaal werd er in enkele dagen tijd meer dan 425 miljoen won (meer dan 320.000 euro) verzameld. Het gaat hierbij enkel om de donaties die gebeurden onder de naam BTS (방탄소년단) of ARMY. “Het uiteindelijke bedrag ligt waarschijnlijk nog veel hoger”, zo laat de organisatie weten. “De donaties onder de naam van de individuele leden van BTS werden niet meegeteld. Het is namelijk moeilijk om te achterhalen of het echt gebeurde uit naam van het lid of dat het hier gaat om de naam van de persoon die het bedrag overmaakte.”

Stortvloed aan donaties

Het gigantische aantal donaties zorgde er vrijdag (de dag dat het concert gecanceld werd) zelfs voor dat de website van de Korea Disaster Relief Association crashte. Ondertussen blijft het donaties regenen en niet enkel vanuit Korea zelf, maar uit alle hoeken van de wereld.

Het geld zal gebruikt worden om hulppakketten te kunnen maken, met daarin de essentials om je te weren tegen het coronavirus, zoals gezichtsmaskers en ontsmettende zeep. Deze pakketen worden dan afgeleverd aan gemeenschappen met mensen met een laag inkomen, vrijwilligers of mensen die in quarantaine leven.

Meer
Lees meer...