‘Celebrity MasterChef’: Plaatsen in halve finale worden bepaald door speciale veiling

De laatste rechte lijn naar de halve finale van Celebrity MasterChef is ingezet. Nadat Liesa Naert afgelopen maandag de wedstrijd niet moest verlaten, staat er woensdag wel degelijk een eliminatie op het programma. Slechts vier kandidaten zullen doorstoten naar volgende week.

Afgelopen weken gaven 10 bekende Vlamingen het beste van zichzelf in het nieuwe seizoen van Celebrity MasterChef. Ondertussen zijn er slechts vijf kandidaten die overblijven en dus nog kans maken op een plekje in de halve finale. Daarvoor zullen ze deze keer ook écht moeten strijden, want niemand zal met dezelfde producten werken.

Daarbij ligt er voor Liesa Naert wel alvast een nadeel klaar. Zij zal moeten koken met een kleine handicap, aangezien ze afgelopen maandag het minst goed presteerde. Of dat haar veel in de weg zal leggen, wordt morgen duidelijk.

Speciale veiling

Tijdens een speciale veiling verkoopt de jury namelijk vis, vlees en groenten aan Daan, Liesa, Olga, Serine en Titus. De chefs betalen uiteraard niet met cash geld, maar wel met kostbare tijd. Elke minuut die ze uitgeven aan hun favoriete ingrediënt, kunnen ze niet meer spenderen aan het bereiden van hun gerecht.

De kandidaten zullen dus meer dan ooit rekening moeten houden met hun tijd die hen soms nu al kostbaar was. Maar dat spelelement valt bij sommigen wel alvast in goede aarde. “Ik vind dit wel plezant. We zijn maar met 5 en je voelt dat iedereen on top of his game is. We zijn echt een spelletje aan het spelen nu”, vertelt Titus.

Het nadeel van Liesa vertaalt zich in het feit dat zij zal moeten koken met het kookpakket dat na de veiling overblijft. Zij heeft dus geen keuze. De twee chefs met uiteindelijk de minst lekkere gerechten spelen de eliminatieproef. De verliezer daarvan valt onherroepelijk af.

Celebrity MasterChef is elke maandag en woensdag om 21.15 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...