Slecht nieuws voor wie er steevast van overtuigd was dat Charlie and the Chocolate Factory niet meer dan een stevige brok fantasie was van Roald Dahl. Want in de Verenigde Staten kan je nu deelnemen aan een soort schattenjacht, waarbij je een snoepfabriek kan winnen!
In 1964 verscheen Charlie en de Chocoladefabriek, het fantasierijke boek van Roald Dahl. Daarin leerden we Willy Wonka kennen, de ouder wordende eigenaar van een chocoladefabriek. Hij zette een wedstrijd op poten met gouden tickets. Eén van de kinderen die zo’n ticket vond zou uiteindelijk de fabriek krijgen, en die gelukkige was – uiteraard – Charlie.
Charlie and the Chocolate Factory
Het verhaal was een gigantisch succes, en werd zelfs twee keer verfilmd. De eerste keer, in 1971, speelde komiek Gene Wilder de rol van Willy Wonka. Willy Wonka and the Chocolate Factory was een gigantisch succes, en is ondertussen een ware klassieker geworden die tijdens de feestdagen bijna altijd op televisie te zien is in de Verenigde Staten.
In 2005 nam Johnny Depp de rol van Willy Wonka op zich voor de verfilming van Tim Burton. Die versie van de film werd maar matig onthaald, maar bleek uiteindelijk wel een succes. En dat Charlie and the Chocolate Factory nog steeds populair is, maakt Netflix maar al te duidelijk. De streamingdienst is druk bezig met een serie rond het verhaal, die geregisseerd wordt door Oscarwinnaar Taika Waititi.
Jelly Bean
Ondertussen heeft David Klein zich gebombardeerd tot real life-Willy Wonka. De man achter de Jelly Bean-snoepjes heeft namelijk een wedstrijd in het leven geroepen die hij zelf “de ultieme schattenjacht” noemt. In tegenstelling tot in Charlie en de Chocoladefabriek moeten kinderen/volwassenen geen gouden toegangskaartje vinden, maar zich zelf inschrijven.
Die inschrijving kost 50 dollar (42,50 euro). Da’s niet weinig, maar je maakt wel kans op prachtige prijzen. Zo worden verschillende geldprijzen onder de deelnemers verdeeld, en is de hoofdprijs de Candyman Kitchens-snoepjesfabriek in Florida.
Verenigde Staten
Dat er veel vraag zal zijn, beseft Klein ook. Daarom heeft hij het aantal deelnemers beperkt tot 1.000 per staat. Jep, jammer genoeg kunnen enkel Amerikanen aan de wedstrijd deelnemen. Wie het ziet zitten om naar de Verenigde Staten te verhuizen en ook z’n domicilie-adres te veranderen, wensen we veel succes!