Taika Waititi schrijft en regisseert nieuwe ‘Star Wars’-film

Op Star Wars Day had Disney groot nieuws voor alle fans van Star Wars. Oscar-winnaar Taika Waititi zal de nieuwe film van Star Wars regisseren. Samen met Krysty Wilson-Cairns zal hij ook het scenario schrijven. Daarnaast komt er ook een nieuwe serie op Disney+.

De geruchten deden al langer de ronde, maar nu heeft Disney het ook officieel gemaakt: Taika Waititi zal de volgende film uit de Star Wars-reeks maken. Hij zal die film niet alleen regisseren, maar ook meeschrijven aan het scenario.

Eerder dit jaar won Taika Waititi nog een Academy Award voor Best Adapted Screenplay voor de film Jojo Rabbit. In een interview na de Oscars ontkende Waititi nog dat hij de volgende Star Wars-film zou maken. Al gaf hij daar wel toe dat hij zeker interesse had in zo’n project. Voor Disney+ regisseerde hij overigens ook al de seizoensfinale van de Star Wars-reeks The Mandalorian.

Krysty Wilson-Cairns

Voor het scenario krijgt Taika Waititi hulp van Krysty Wilson-Cairns. Zij verdiende haar strepen al als co-scenarist van 1917, waarvoor ze Oscar-nominatie in de wacht sleepte. Wilson-Cairns wordt nog maar de tweede vrouw die het scenario mag schrijven van een Star Wars-film. De vorige was Leigh Brackett bij Episode V: The Empire Strikes Back uit 1980.

Wanneer we de nieuwe film uit de Star Wars franchise mogen verwachten, is niet bekendgemaakt. Ook waarover het verhaal zal gaan, is nog niet geweten.

Nieuwe Star Wars-serie op Disney+

Disney maakte vandaag niet alleen een nieuwe film bekend, maar ook een nieuwe Star Wars-serie. Leslye Headland, bekend van Russian Doll, zal de nieuwe reeks maken voor Disney+. Zij neemt niet alleen het scenario voor haar rekening, maar zal ook fungeren als producer en showrunner. Details over het plot zijn niet beken, maar volgens de geruchten zou de serie een vrouwelijke hoofdrol hebben.

De nieuwe reeks van Headland wordt de vierde Star Wars-serie op Disney+. Op dit moment is er tweede seizoen in de maak van The Mandalorian. Daarnaast werkt de streamingdienst ook aan een reeks rond het leven van Cassian Andor voor de gebeurtenissen uit Rogue One: A Star Wars Story en over Obi-Wan Kenobi in de periode tussen Star Wars: Revenge of the Sith en Star Wars: A New Hope.

Meer
Lees meer...