Left Right
scrollTop top

Regisseur Taika Waititi reageert op ‘Star Wars’-geruchten


Taiki Waititi Oscar
© Isopix

Taiki Waititi won vorig weekend zijn eerste Oscar, maar is ondertussen al volop bezig met nieuwe projecten. Volgens de geruchten zou de nieuwe Star Wars-film daarbij horen, al relativeert de regisseur dat nieuws.

De 44-jarige Nieuw-Zeelander Taika Waititi brak dit jaar helemaal door met de film Jojo Rabbit. Voor die zwarte komedie schreef hij niet alleen het scenario, maar was hij ook regisseur van dienst. Bovendien acteerde Waititi ook mee in de film. Hij kroop namelijk in de huid (of kleren) van Hitler. Het leverde hem een Oscar op voor Beste bewerkt scenario en een Oscarnominatie voor Beste film.

Het was nog maar de tweede Hollywoodproductie van Taika Waititi als regisseur. In 2017 maakte hij voor Disney’s Marvel al het succesvolle Thor: Ragnarok. Voor de opvolger Thor: Love and Thunder is hij niet alleen regisseur, maar ook een van de scenaristen.

Star Wars

Tussendoor regisseerde Waititi één aflevering van The Mandalorian, de Star Wars-reeks van Disney+ bekend van Baby Yoda. Die link met de Star Wars-franchise en het feit dat hij eerder voor Disney heeft gewerkt, is voor veel mensen voldoende om Waititi te noemen als een van de grootste kanshebbers om de volgende film uit de reeks te maken.

Aan Variety heeft Taika Waititi voor het eerst zelf gereageerd op die geruchten. “Zijn er discussies over Star Wars-films? Uiteraard, ik bespreek al sinds 1996 met mijn vrienden hoe cool Star Wars is”, legt hij uit. “Maar meer is er niet aan de hand.”

Toch staat de regisseur niet weigerachtig tegenover het maken van een Star Wars-film. “I would fucking love to. Ik zou elk soort film willen maken als het goed is en niet aanvoelt als zelfmoord voor mijn carrière”, besluit Waititi.

David Benioff en D.B. Weiss

Wie de volgende film(s) uit de Star Wars-franchise zal maken, is dus nog niet geweten. Feit is wel dat Lucasfilm op zoek moet naar vers bloed nadat David Benioff en D.B. Weiss (Game of Thrones) eind oktober opstapten om voor Netflix te werken.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  677.209
 • Aantal
  doden
  20.396