Taika Waititi gaat animatieserie over ‘Charlie and the Chocolate Factory’ maken

Netflix gaat samenwerken met Taika Waititi om een animatieserie te maken over het legendarische verhaal Charlie and the Chocolate Factory. De recente Oscarwinnaar zal niet één, maar twee animatieseries schrijven, regisseren én produceren die gebaseerd zijn op de klassieker van Roald Dahl.

Taika Waititi heeft het gouden ticket gevonden! Figuurlijk dan want hij mag werken aan de geweldige kinderklassieker Charlie and the Chocolate Factory. Samen met Netflix zal Waititi een nieuw leven schenken aan de verhalen van de beroemde Roald Dahl.

Charlie and the Chocolate Factory

Netflix kondigde het grote nieuws zelf aan op z’n sociale media. De eerste serie zal de wereld van de personages van Charlie and the Chocolate Factory tonen. De tweede reeks zal over de Oompa-Loompas gaan. We zullen in de animatieserie zien hoe deze kleine figuurtjes hun eigen wereld uitbouwen.

Zeggen de Oompa-Loompas je niks meer? In de film waren de Oompa-Loompas kleine mensjes die er allemaal hetzelfde uitzagen. Zij werden in Loompaland opgejaagd totdat Willy Wonka hen uitnodigde om in zijn fabriek te komen werken. Daar worden ze betaald in cacaobonen, maar je zal ze vast wel kennen door hun ondeugende grappen en zingende acts.

Animatieserie

Netflix verzekert dat de series de essentie van het originele verhaal blijft behouden, “terwijl de wereld en de personages voor het eerst ver buiten de pagina’s van het Dahl-boek worden uitgebouwd”. Zo vertelde de vice-president voor originele familie- en kinderentertainment van Netflix, Melissa Cobb: “Het vinden van de juiste creatieve partner om Willy Wonka, Charlie en de Oompa-Loompas tot leven te brengen in de animatieserie was een heuse uitdaging. Totdat Waititi de kamer binnenliep. Toen was het echt duidelijk. Als Dahl een personage van een filmmaker zou hebben gemaakt voor z’n werk, dan weet ik vrij zeker dat hij Taika zou hebben gemaakt.”

Geniet hier nog eens van de legendarische film:

Meer
Lees meer...