Cho Gue-sung, aka nummer 9 van Korea, bereikt kaap van 1 miljoen volgers op Instagram

Cho Gue-sung is aan het uitgroeien tot dé ster van het WK voetbal in Qatar. De speler van Zuid-Korea viel tijdens de openingswedstrijd van z’n land in de kijker door z’n looks. Maar in zijn tweede wedstrijd viel hij vooral op door zijn twee doelpunten in drie minuten tijd. En dat heeft wonderen gedaan voor de populariteit van de speler.

Je moest al een gigantische voetbalfan zijn als je voor dit WK wist wie Cho Gue-sung is. Maar nu ken je de Zuid-Koreaanse spits waarschijnlijk wel. De 24-jarige Cho ging na zijn eerste match viraal door z’n looks, maar nu komen daar ook nog eens twee goals bij.

Cho Gue-sung

Zuid-Korea mag dan wel verloren zijn in z’n tweede groepswedstrijd tegen Ghana, spits Cho Gue-sung is misschien wel de winnaar van de wedstrijd. De speler zag z’n populariteit namelijk de hoogte inschieten.

Cho Gue-sung liep tijdens de wedstrijd van Zuid-Korea tegen Uruguay al meteen in de kijker. Hij kwam pas in de 74ste minuut op het veld, maar zijn passage was allesbehalve onopgemerkt. Zo kreeg hij al meteen een doelkans. Maar het waren vooral z’n looks die de kijkers niet ontgaan waren. Er werden meteen massaal veel video’s gedeeld op TikTok en ook op Twitter viel iedereen als een blok voor “nummer 9 van Korea”. In zijn tweede wedstrijd mocht Cho in de basis starten van Korea en daarbij deed hij het voortreffelijk. Zo wist hij twee keer te scoren in drie minuten tijd en kwam hij daarna nog een paar keer heel dicht bij een derde doelpunt. Daarmee liep hij dus nog wat meer in de kijker.

1 miljoen volgers

Die populariteit vertaalt zich nu ook op de Instagrampagina van Cho Gue-sung. Voor zijn eerste wedstrijd op het WK had hij daar “amper” 30.000 volgers. Dat aantal is nu gestegen naar 1,1 miljoen. Toch heeft Cho nog steeds amper vijf posts gemaakt op Instagram en dateert zijn meest recente van meer dan een maand geleden.

Op dit moment speelt Cho Gue-sung bij de Zuid-Koreaanse landskampioen Jeonbuk Hyundai Motors. Tot voor kort voerde Cho zijn militaire dienstplicht uit, toen speelde hij bij het team van het leger van Zuid-Korea, Gimcheon Sangmu FC, dat uitkomt in de tweede klasse. Maar wij vermoeden dat hij na zijn passage op het WK wel eens zou kunnen verhuizen naar een grotere ploeg.

Meer
Lees meer...