“Nummer 9 van Korea” gaat viraal na openingsmatch Zuid-Korea op WK voetbal

Gisteren speelde Zuid-Korea z’n openingsmatch op het WK voetbal tegen Uruguay. De wedstrijd eindigde op een 0-0-gelijkspel, maar velen zagen toch een winnaar op het veld. Cho Gue-sung, die diep in de tweede helft mocht invallen, gaat nu viraal op TikTok en Twitter. En dat heeft maar weinig te maken met zijn snelle doelkans.

“Hij speelt dan wel met nummer 9, voor mij is hij een 10”, is maar een van de vele tweets over Cho Gue-sung die gisteren tijdens en na de openingsmatch van Zuid-Korea tegen Uruguay de wereld werden ingestuurd. De speler liep, ook al speelde hij maar een twintigtal minuten mee, in de kijker bij heel wat “voetbalfans”.

“Nummer 9 van Korea”

Als je op dit moment op TikTok, Twitter of zelfs Google wilt zoeken naar een nummer geven de suggesties je meteen “number 9 Korea“. En dat heeft alles te maken met de invalbeurt van Cho Gue-sung. Hij kwam pas in de 74ste minuut van de wedstrijd in het spel en had amper vier minuten later een doelkans. Maar het zijn vooral z’n looks waarmee de 24-jarige speler van de Zuid-Koreaanse ploeg Jeonbuk Hyundai Motors viraal gaat.

De kans dat je voor gisteren al van Cho Gue-sung gehoord had, is bijzonder klein. De aanvaller van Zuid-Korea speelt in de Zuid-Koreaanse competitie en maakte nog maar vorig jaar zijn debuut voor het nationale team. Hij mocht bij de openingsmatch niet in de basis starten, maar liep wel meteen in de kijker toen hij in de slotfase van de wedstrijd het veld betrad. Op dat moment is er een gigantische piek te zien in het aantal mensen die op Google zochten naar “number 9 Korea“. Ondertussen gaat de speler viraal op sociale media, waarbij het vooral gaat om z’n looks.

@wingsoutsold they were so good at defense tho#southkorea#choguesung ♬ River – Bishop Briggs
@jungkooksfavepaki I have a new excuse to watch footba😈 #worldcup #worldcup2022 #football #choguesung #chogueseung #jungkooksfavepaki #jungkook #korean #fyp ♬ original sound – &lt3

Instagramvolgers

De populariteit van Cho Gue-sung is ook te merken op de Instagram van de speler. Tot gisteren had hij amper 30.000 volgers op de app, maar ondertussen is dat aantal al opgelopen tot meer dan 400.000. Heel actief is de voetballer voorlopig niet op Instagram. Zo heeft hij amper vijf posts gemaakt, maar daar kan door zijn nieuwe populariteit nu wel verandering in komen.

Meer
Lees meer...