Citytrip Brugge? Dit is wat je moet zien van de stad!

Citytrip Brugge? Dit is wat je moet zien van de stad!

Waarom naar het buitenland op citytrip gaan als je ook gewoon naar Brugge, een pareltje in België kan gaan? Het is een stad waar je snel en makkelijk geraakt, zeer veel kan genieten en daarbovenop gewoon op Belgische bodem kan blijven. Als je nog niet overtuigd bent, moet je dit even lezen!  

Brugge is de hoofdstad van West-Vlaanderen, maar ligt helaas niet aan de kust (niet te verwarren met Zeebrugge). En dat moeten ze een beetje ‘compenseren’ op andere manieren. En hoe! Met zijn vele mooie kanalen en riviertjes die kriskras door de stad lopen, wordt Brugge wel eens het Venetië van België genoemd. Als je tóch liever naar Venetië wil gaan, moet je hier eens een kijkje nemen.

De stad klinkt misschien niet zo indrukwekkend, maar wacht tot je het ziet. Of je nu een boottocht door de stad maakt of gewoon langs het water iets gaat drinken, romantiek gegarandeerd! Zeker wanneer het donker wordt en de straatlichten reflecteren op het water, wordt de stad echt prachtig. Een ideaal plekje voor een aanzoek?

Overweldigende architectuur

Doorheen de hele stad vind je oude, hoge (heren)huizen die nog in goede staat zijn. Perfect om je ogen eens de kost te geven. Niet voor niets is het centrum van de stad opgenomen in de lijst van UNESCO-werelderfgoed.

Zoals in elke Belgische stad, staan er in Brugge verschillende kerken die zeker een bezoekje waard zijn. De Basiliek van het Heilig Bloed en de Onze-Lieve-Vrouwekerk zijn maar twee voorbeelden. Ook als je niet gelovig bent, zijn deze architecturale wonderen echt iets dat je moet gezien hebben. Het middelpunt van al die schoonheid is uiteraard de Markt. Waar je gezellig kan wandelen of gewoon iets kan gaan eten of drinken.

Bezoek de Belforttoren

De Belforttoren waakt al jarenlang over de Brugse Markt. Het werd gebouwd in de 13e eeuw en werd gebruikt als handige uitkijkpost tijdens oorlogen en vijandige aanvallen. Weet je nog? Uit de geschiedenislessen? Yes! Hier gebeurde het allemaal.

De toren is maar liefst 83 meter hoog en telt 366 treden. Je zal dus wel even moeite moeten doen, maar het uitzicht dat je er voor terugkrijgt is die inspanning zeker waard! Bekijk je het gebouw liever vanop de grond? Zet je dan gezellig op een terrasje en geniet van de authentieke beiaardconcerten die nog steeds vanuit de toren gegeven worden. Een overzicht van de concerten vind je hier.

Loop ook langs het Begijnhof

Het Begijnhof bestaat uit gezellige huisjes en een kerk die dateert uit de 13e eeuw. De gravin van Constantinopel Margaret stichtte deze campus voor de Begijnen. Dat waren jonge vrouwen of weduwen die zich volledig wijdden aan liefdadigheidswerk, maar ze moesten niet per sé religieuze geloften afleggen.

Tegenwoordig vind je nog steeds Benedictijnse nonnen in de witgekalkte huizen, maar bezoekers kunnen nog wel het terrein en een museum bezichtigen. Het Begijnhof moet je wel gezien hebben, maar dat wil niet per sé zeggen dat je er veel tijd voor moet uitrekenen. Zo’n 15 minuten zou wel voldoende zijn om het te bezichtigen.

Wees maar trots op onze frietjes

Het Frietmuseum beweert het eerste en enige museum ter wereld te zijn dat zich toelegt op Belgische friet. Geloven wij dat? Why not!

Op de eerste verdieping kom je meer te weten over de geschiedenis van de Belgische friet. Op het gelijkvloers vind je meer informatie over aardappels en kan je lekkere frietjes proeven in de kelder. Het lekkerste museum van Brugge vind je in het centrum aan de Vlamingstraat en is elke dag open.

Als je zin hebt in iets anders dan frietjes, kan je in deze restaurants in Brugge lekker eten!

Nog een museum, maar dan met chocolade!

We gaan je nu al even teleurstellen: ’t gaat hier niet om sjakie en de chocoladefabriek. Maar wel om lekkere chocolade en alles wat ermee te maken heeft!

Hier kom je werkelijk alles te weten over chocolade: de geschiedenis, recepten en veel meer. De missie van Choco-Story, het museum, is eigenlijk het verhaal delen van de transformatie van cacao in chocolade. Ook de gezondheids- en kwaliteitsaspecten van Belgische chocolade worden hier wat verduidelijkt.

Kerstsfeer in Brugge

Elk jaar wordt de West-Vlaamse stad volledig ondergedompeld in de heerlijke kerstsfeer. De hele stad wordt aangekleed en de straten zijn bezaaid met kraampjes waar je leuke spulletjes kan kopen of jezelf kan opwarmen met een glaasje jenever, glühwein of gewoon een warme chocomelk.

Het is zonder twijfel één van de mooiste kerstmarkten die ons land te bieden heeft. We moeten je wel waarschuwen, want in die periode is het wel ongelofelijk druk in de stad. Maar ja … ’t Is het wel waard hoor!

Maak het wat romantisch in de stad

Als je je partner wil verrassen met een beetje romantiek, kan je eventjes afzakken naar het Minnewaterpark, waar je een charmant meer treft met grachten.

Je vindt er ook parkbanken, treurwilgen, wandelpaden en zelfs zwanen die het meer een mooie ambiance geven. Het moment om naar het meer te gaan, is naar het schijnt in de herfst, wanneer de wilgenbladeren van kleur veranderen. Kan het romantischer?

In de buurt van het meer vind je ook nog enkele lekkere restaurants waar je zelfs lekkere wafels kan kopen. Mmmh

Weg met romantiek, wij willen meer bier en foltering!

No worries, die twee woorden hebben (denken we) niets met elkaar te maken, maar het zijn wel zaken die je nog kan (en misschien wel moet) doen in Brugge. In brouwerij De Halve Maan worden de bekende en overheerlijke bieren Brugse Zot en Straffe Hendrik gebrouwen. Twee bieren om trots op te zijn die je daar naar hartenlust kan proeven.

Als dat niet genoeg is, krijg je daar ook nog een rondleiding doorheen de brouwerij en leer je hoe ze nu eigenlijk bier maken. Erna kan je er zelfs lekker lunchen, met een pintje achteraf natuurlijk.

Om de dag met een leuke noot af te sluiten, raden we je aan om een bezoekje te brengen aan het Brugse torture museum. Hier vind je meer dan honderd verschillende marteltuigen met bijhorende uitleg over hoe ze juist gebruikt werden. Zeer interessant om te bezoeken, maar hopelijk geeft het je niet al te veel inspiratie …

Gesponsorde artikelen