Left Right
scrollTop top

Citytrip getipt: een topstad in Portugal waar je lekker kan genieten


Citytrip getipt: een topstad in Portugal waar je lekker kan genieten

Als je denkt aan een tripje naar Portugal, link je dat automatisch aan Lissabon of Porto. Maar heb je al eens gehoord van Faro? Een stad in het zuiden van Portugal waar je heel goedkoop op kan vliegen. Hieronder vind je wanneer je moet gaan, hoeveel het kost, wat te doen, wat te eten en nog veel meer. Dit is wat Faro in Portugal te bieden heeft.

In het zuiden van Portugal vind je Faro. Een stad waar je elke dag iets te doen hebt en dagenlang kan genieten van zon, lekker eten en cultuur. We gaan er ook geen doekjes om winden: vliegtickets naar Faro zijn erg goedkoop. Als we eens scrollen door het aanbod van de vliegtickets, zien we al tickets voor 27 euro.

Wanneer gaan?

Als je graag wandelingen maakt om steden te ontdekken en bepaalde plaatsen wil bezoeken, moet je naar Faro gaan in mei of in oktober. Tijdens deze maanden liggen de temperaturen iets lager dan tijdens de zomer, rond zo’n 20 graden. Het is dus niet te warm en niet te koud. Zalig en aangenaam weer.

Daarnaast komt het je ook goedkoper uit om in deze maanden naar het zuiden te trekken. Het is geen hoogseizoen, dus de prijzen (van attracties, musea, … ) liggen sowieso wat lager.

Het is vooral de zomer die duur is, dus enkele maanden ervoor en erna, is alles toch wat goedkoper. In de juli en augustus kan het ook drukker worden in Faro en stijgt het kwik naar 30 graden en meer. Als dat hetgeen is dat je wil, moet je er natuurlijk ook voor gaan hé!

Holiday weather

Hoe lang in Faro blijven?

Uiteindelijk moet je voor jezelf uitwijzen hoe lang je in een stad kan en wil blijven. Maar als we er toch een cijfer op moeten plakken, zou een (verlengd) weekend voldoende zijn voor Faro. Als je daar drie of vier dagen kan blijven, is dat ideaal. Vijf dagen zou misschien net iets te lang zijn, behalve als je echt alles wil bezoeken of ook een tripje wil maken naar steden in de buurt.

Hoeveel geld voorzien?

De gemiddelde prijzen in Faro zijn best wel goedkoop, maar uiteindelijk zitten we nog steeds in Europa. Als we een vergelijking maken op websites die uitgaves calculeren van bepaalde steden, zou één dag Faro met overnachting, eten, drinken en activiteiten gemiddeld zo’n 106 euro kosten. Je moet natuurlijk in je achterhoofd houden dat niet iedereen evenveel of elke dag activiteiten doet en niet iedereen even luxueus slaapt.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk een slaapplaats en eten. Een accommodatie zou je gemiddeld 36 euro kosten en voor je eten betaal je zo’n 23 euro per dag. Het zijn vooral de bezienswaardigheden die af en toe duur kunnen worden in Faro, maar uiteraard ga je ook niet elke dag vijf musea bezoeken, toch?

En daarbij is gewoon wandelen in de stad echt zalig en dat kost helemaal niets.

Sinaasappelbomen en terrasjes

Door de jaren heen heeft Faro te maken gekregen met heel wat culturen en volkeren. Denk maar aan Romeinen, Arabieren en zelfs kruisvaarders. Deze invloeden hebben natuurlijk een vingerafdruk achtergelaten en geven Faro een bepaalde charme. Mooie gebouwen, gezellige sfeer en een heerlijke manier van leven.

Rond het oude centrum van de stad, staat een hoge stadsmuur. Eens je een wandeling maakt door de stad, zal je de charme van Faro ontdekken: zon, sinaasappelbomen en witgeschilderde huisjes. Zo gezellig!

Het fijne aan Faro is dat de stad helemaal niet zo toeristisch is. In het stadscentrum kom je geen souvenirwinkels of tourbureau’s tegen. Enkel gezellige restaurantjes met dagverse vis en terrasjes, mooie huizen en een kleine kerk.

De zuiderse stad heeft natuurlijk een erg relaxte houding. Het is en blijft Europa, maar chillen en lekker genieten van het leven zit er duidelijk in. Zo kan je verschillende bars en restaurants bezoeken die elks iets unieks te bieden hebben. Zoals eerder vermeld, is een relaxte houding heel typisch voor deze streek. Dus neem je tijd als je hier bent en apprecieer de kleine dingen om je heen.

Bezienswaardigheden

In de stad heb je heel wat om te ontdekken. Van oude kerken tot de grote paleizen. Zo kan je bijvoorbeeld Palácio de Estoi bezoeken. Een paleis dat dateert uit de 19de eeuw met een prachtige tuin aan en zelfs slaapvoorzieningen. Zeker eens bekijken want de prijs om hier te overnachten valt heel goed mee!

Als je wil, kan je ook een bezoekje brengen aan Romeinse ruïnes. Dankzij de mooi bewaarde mozaïeken en een binnenexpositieruimte krijg je een goed beeld van hoe mensen toen leefden. Je hebt daar ook een kleine museum dat je wat meer inzicht geeft.

iStock

1.000 overleden monniken

Zoals eerder vermeld, heeft Faro heel wat te bieden. Maar het meest indrukwekkende van al is ‘Capello dos Ossos‘, een kapel die werd gebouwd met de botten van zo’n 1.000 overleden monniken. Heel griezelig maar tegelijk ook indrukwekkend om te zien. Je mag zelfs al binnen voor maar één euro.

Gezellig is wat anders, maar dan heb je dat ook eens gezien hé!

Rivier of strand?

In Faro kan je namelijk ook genieten van het weer vanop een rivier. De stad is namelijk gelegen aan een natuurgebied, de Ria Formosa. Daar kan je varen over een lagune of zelfs gaan kajakken.

Als je interesse hebt in boottochtjes, kan je ook beroep doen op Formosamar. Deze organisatie is gespecialiseerd in ecotoerisme en organiseert boottochtjes. De kans zit erin dat je zelfs vanuit je boot een dolfijn ziet.

Aan het strand kunnen we je beloven dat je hoogstwaarschijnlijk prachtig weer zal hebben. Een zuiders zonnetje, helder water en een relaxte houding om u tegen te zeggen. Wat heeft een mens nog meer nodig?

Feesten

Ook al lijkt Faro echt een stad om tot rust te komen, toch kan je daar ook stapje in de wereld zetten. De stad heeft misschien niet evenveel uitgaansplaatsen als Berlijn, maar uiteindelijk zijn er ook discotheken, karaoke’s en gezellige bars waar drankjes en cocktails eens niet zo duur zijn.

Daarnaast zijn de gezellige terrasjes ook heel leuk. Gewoon eentje drinken met de aanwezigheid van de zon. Lovely!

Lekker eten

In Faro, zoals vaak in het zuiden van Europa, begin je een maaltijd met een lekkere entrada zoals
groenten- of vissoep. Aangezien het daar warm is, is koude ‘gazpacho’ soep ook een ding. Gazpacho wordt meestal gemaakt van komkommer, tomaten en peppers.

Daarnaast kan je natuurlijk ook tapas bestellen of vishapjes zoals ‘Conquilhas’ en dat zijn kleine mosselen.

Hoofdgerecht

De stad staat bekend om haar visgerechten. De vis wordt vaak simpel klaargemaakt met wat aardappelen, groenten en een slaatje. Het meest traditionele gerecht is waarschijnlijk ‘Bacalhau’. Dat is gedroogde zout-kabeljauw die wordt bewaard op dezelfde manier als tijdens de eerste zeereizen. Blijkbaar zijn er ook 365 verschillende manieren om het te koken.

Als je geen fan bent van vis, ga je nog steeds veel keuze hebben hoor. Zo bestaan er verschillende typische gerechten met (gebarbecued) kip of vlees die een beetje pikant worden gemaakt. Vegetariërs gaan ook zeker hun ding vinden, want in Faro vind je heel wat restaurants die enkel vegetarische gerechten serveren.

Dessert

De Portugezen weten sowieso wat ze doen als het neerkomt op dessert. De lekkerste dessertjes waar Faro bekend om staat, zijn ‘Pudim Flan’ (crème caramel), ‘pasteis de nata’ (een romig taartje) en ‘tarte de amêndoa” (amandeltaartje).

Dicas de Lisboa e Portugal

Vijgen, amandelen en lokaal geproduceerde honing komen vaak terug op hun dessertmenu’s. Vers fruit vind je waarschijnlijk ook regelmatig terug op het menu.

Waar moet je zeker op letten?

We hebben ook eens rondgekeken naar de negatieve dingen in Faro. Veel waarschuwingen hebben we niet teruggevonden buiten de typische dingen zoals opletten dat taxi’s je niet meer aanrekenen dan nodig.

Probeer ook uit te pluizen wat je graag wil doen. Schat het een beetje in zodat je niet te lang of te kort verblijft in deze stad.

Zoek op voorhand ook even uit wat je wil bezoeken en hoeveel alles kost. Zo sta je niet voor verrassingen.

Veel plezier in deze prachtige stad!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…