Citytrip Kopenhagen: tips voor een bezoek aan de sprookjesachtige stad

Citytrip Kopenhagen: tips voor een bezoek aan de sprookjesachtige stad

Kopenhagen kan je het best omschrijven als een sprookjesstad, die zowel bij mooi als bij grijs weer de moeite is om te bezoeken. Denemarken is één van de gelukkigste landen ter wereld en een citytrip naar de Deense hoofdstad mag zeker niet ontbreken op je to-dolijstje.

Denemarken heeft net zoals de andere Scandinavische landen de reputatie van nogal prijzig te zijn en hou er rekening mee dat ze er niet met euro, maar met Deense kronen betalen. Om je een idee te geven: 1 euro is ongeveer 7,5 Deense kronen.

Kopenhagen kan je het best verkennen te voet of met de fiets. Dat bespaart je niet alleen geld aan ticketjes voor openbaar vervoer, maar je haalt ook het maximum uit je reis en zo heb je echt alles van de stad gezien. Sommige hostels en hotels bieden soms gratis wandeltours aan of als je wat tijd hebt kan je voordien zelf wandelroutes uitstippelen. Kopenhagen is ook perfect voor wie houdt van fietsen en je mengt je onder de Denen, want er wordt heel wat gefietst.

Vlucht en vervoer

Op zoek naar een betaalbare vlucht? Dan kan je het best de prijzen vergelijken. Sommige luchtvaartmaatschappijen doen af en toe ook acties voor Europese vluchten, hou dat in de gaten en zo kan je heel wat geld besparen op je vlucht. Je geraakt het makkelijkst en ook het goedkoopst in het centrum door de trein of de metro te nemen. Voor een enkel ticketje naar het centraal station van Kopenhagen betaal je 36 Deense Kronen (ongeveer 5 euro) en op een kwartiertje sta je in het centrum.

Bezienswaardigheden

Vesterbro is de hippe wijk van de stad, waar je heel wat leuke cafeetjes, koffiebars en restaurants vindt. Het is ook de wijk waar veel studenten samenkomen. Het culturele hart van de wijk is het Meatpacking District, dat deel uitmaakt van de geschiedenis van de stad.

Kopenhagen is ook de stad van Carlsberg en je kan er de oude brouwerij van bier gaan bezoeken. Het bezoekerscentrum van Carlsberg ligt boven op heuvel, je wandeling en bezoek aan het museum worden beloond met een gratis drankje. Hiervoor betaal je 100 DDK (13 euro), studenten krijgen wat korting en betalen 70 DDK (ongeveer 9 euro).

Kopenhagen een sprookjesstad

Hans Christian Andersen heeft ervoor gezorgd dat Kopenhagen een sprookjesachtige stad is geworden. Het standbeeld van de kleine zeemeermin is dan ook de toeristische attractie van Kopenhagen en dus nogal druk, maar moet je wel eens gezien hebben. Het beeldje staat een beetje buiten het centrum, maar de mooie wandeling langs het water is zeker de moeite.

De Deense hoofdstad staat vol met kastelen waardoor de stad helemaal uit een sprookje lijkt te komen. Amalienborg, Christiansborg Slot en Rosenborg Slot moet je zeker een bezoekje brengen.

Goed voor je budget

Ga je naar Kopenhagen met een budget? Geen probleem, want heel wat bezienswaardigheden zijn gratis. Om de kleine zeemeermin te zien hoef je niet te betalen en even bijkomen van een stevige wandeling kan op een bankje langs het water in Nyhavn, waar je terwijl naar de kleurrijke gebouwen kan kijken en genieten van de sfeer. Amalienborg is de koninklijke residentie en daar kan je dagelijks de wissel van de wacht meemaken. Het Rosenborg Slot is omringd met prachtige tuinen waar je vrij in kan. Enkele musea zijn op bepaalde dagen gratis te bezoeken. Hier vind je ook nog enkele tips om geld te besparen.

Wanneer moet je gaan?

Om de drukte te vermijden en ook om wat geld te sparen bezoek je Kopenhagen het best buiten het hoogseizoen en probeer ook de schoolvakantie te vermijden. Met de vele kastelen en de geschiedenis van Hans Christian Andersen waan je jezelf in een sprookjesstad, dat zorgt ervoor dat de stad in alle seizoenen veel charme heeft. Het grijze weer en de sneeuw in de winter geeft de stad een mysterieuze sfeer. In de lente en in de zomer geven de bloeiende tuinen rond de kastelen een positieve vibe aan de stad.

Gesponsorde artikelen