Citytrip naar Alicante in Spanje? Dit is wat je daar kan doen

Citytrip naar Alicante in Spanje? Dit is wat je daar kan doen

Een citytrip naar Alicante in Spanje, klinkt altijd als muziek in de oren. Maar wat kan je eigenlijk allemaal doen in deze zonnige stad?  

1. Wandelen op de Explanada de España

Het eerste dat je moet doen als je aankomt in Alicante, is wandelen op de verfijnde marmeren promenade. De Explanada de España begint in de oude stad en loopt langs de kust en naast de jachthaven.

Gaan wandelen, maakt in de meeste Spaanse steden een deel uit van de levensstijl. En dat hebben ze in Alicante goed kunnen integreren door zo’n promenade aan te leggen.

Hoe zalig is het ook niet om onder de bladen van palmbomen te lopen waar je hier en daar kan pauzeren op een terrasje of een leuke marktkraam? Wij kunnen het je verzekeren: heel zalig! Daarnaast zorgt de promenade ook voor de nodige summervibes. Overal leuke lichtjes, gezellige café’s en lekkere restaurantjes.

Sluit je dag misschien ook af op de Explanada de España. Met prachtige uitzichten op de kust en een mooi verlichte wandelpad, kan je dag (en avond) niet meer stuk.

2. Castillo de Santa Barbara

Eén van de mooiste plaatsen in Alicante is ongetwijfeld het Santa Barbara-kasteel. Het staat ook bovenaan op de 166 meter hoge berg Benacantil. Al goed is er ook een lift die je naar boven kan brengen. Maar de iets avontuurlijke onder ons, kunnen ook langs een kronkelige pad naar boven wandelen. Reken er dan wel een dag voor, want het duurt wel even voor je de top hebt bereikt. Maar de weg is het zeker waard!

Eens je boven bent, kan je genieten van een spectaculair uitzicht. Het fort met middeleeuwse Arabische oorsprong is heel goed bewaard gebleven.

Naast een prachtig gebouw en een spectaculair uitzicht, kan je ook nog andere dingen ontdekken op deze berg. Denk maar aan goedbewaarde kamers vol informatie en artefacten en een gezellige markt op de binnenplaats waar handgemaakte souvenirs worden verkocht.

Het kasteel is toegankelijk voor iedereen en je kan daar gerust ook even tot rust komen op een terrasje of zelfs om iets te eten.

3. Loop zeker langs Casco Antiguo

Door de straten van Alicante verdwalen is erg gezellig, vooral in het oude deel van de stad. Deze buurt lijkt eigenlijk op een klein dorpje in de stad. De buurt ligt op de heuvel onder het kasteel. Om ergens te geraken, moet je langs steile straten en trappen tussen hoge witgekalkte muren. Zo gezellig!

Lokale bewoners zijn vooral ook heel trots op hun buurt dus onderhouden ze hun woningen en straten erg goed. De huizen zijn versierd met verse bloemen en hun balkons en drempels worden regelmatig bijgeschilderd in blauw en groen.

Als je even terug op adem wil komen, kan je natuurlijk ook een terrasje doen of gewoon lekker smullen op één van de lekkere restaurants. De combinatie om in Spanje ui te proberen is natuurlijk paella en nadien een glaasje sangria. Wil je zelf sangria maken? Neem dan hier eens een kijkje.

4. Een bezoekje aan het Santa María basiliek

Eén van de oudste en mooiste kerken in de stad ligt dicht bij de voet van de berg en een paar straten van het strand van Postiguet. Net als veel andere kerken in Spanje, werd Santa María gebouwd boven een voormalige moskee. En dat zorgt voor een mooie mix en leuke uitstraling van het gebouw.

Het eerste dat je zal zien, zijn de tweelingtorens van de kerk. Ze zien er identiek uit, maar de rechtse werd gebouwd in de jaren 1300 en de linkse in de jaren 1800.

5. Ja! Alicante heeft ook stranden!

Het strand van Postiguet, is een van de mooiste stranden van Alicante. Het strand is heel groot en strekt zich volledig uit over de hele lengte van de stad. Als je enkele uren ligt te chillen op het mooie witte strand met blauw water, vergeet je snel dat je in zo’n bruisende stad bent.

Het strand is wel heel populair, maar dat betekent niet dat het daar volloopt met toeristen. Je vindt verschillende plekken waar weinig mensen zijn. ’t Is maar hoe je het zelf wil.

Wil je andere stranden ook een kans geven? Dan zijn deze plekken misschien wel interessant voor jou: Zon, zee en de 13 mooiste stranden in de wereld.

6. El Barrio, de gezelligste wijk van de stad

Het oude stadsgedeelte van Alicante is één van de mooiste plaatsen van de stad. Wie houdt van wat ouderwetse charme, moet zeker naar El Barrio.

Je vindt hier gezellige straatjes met Spaanse appartementjes die zijn gedecoreerd met bloemen. Als je echt houdt van bloemen en graag naar Spanje gaat, moet je dit eens een kans geven: Deze charmante Spaanse stad heeft elke lente een kleurrijk bloemenfestival op verborgen locaties.

Als de zon ondergaat, komt deze wijk ook tot leven. Je hebt hier heel wat lekkere restaurants en toffe bars waar je iets kan drinken tot in de vroege uurtjes. Op sommige plaatsen krijg je zelfs gratis tapas bij je drankjes. Wie houdt nu niet van tapas?

7. Parque el Palmeral

Parque el Palmeral is een prachtig stukje park net buiten het centrum van Alicante. Je vindt hier dieren in het wild, watervallen en veel palmbomen. In het park heb je zelfs een waterval met een brug. Hoe idyllisch is dat niet?

In het park heb je ook de mogelijkheid om iets kleins te eten en te drinken. Als je even weg wil van de drukte van de stad, kan je hier zeker eens een picknick plannen. Klinkt gezellig, niet?

Wil je liever naar een andere Spaanse stad? Dan moet je hier eens een kijkje nemen.

Gesponsorde artikelen