Citytrip Rotterdam: wat te doen in deze verrassende havenstad?

Citytrip Rotterdam: wat te doen in deze verrassende havenstad?

Rotterdam is het bewijs dat je voor een leuke citytrip niet meteen lang onderweg hoeft zijn. Het lijkt op het eerste gezicht misschien gewoon een saaie havenstad met wat hoge wolkenkrabbers maar dat is ze zeker niet!

Hoewel Amsterdam meestal als eerste stad genoemd wordt als dé citytrip-stad van onze noorderburen, mag Rotterdam zeker niet vergeten worden. Wie fan is van de twee C’s – culinair en cultuur – zal zeker en vast kunnen genieten van een onvergetelijk verblijf.

Culturele activiteiten

Vind je architectuur fascinerend en ontdek je graag heel wat verschillende stijlen op korte tijd? Dan ben je in Rotterdam aan het juiste adres. Uit elk decennium van de periode na de oorlog kan je wel een prachtig architecturaal voorbeeld bezichtigen. Het nieuwe Centraal Station toont bijvoorbeeld een mooi staaltje van de hedendaagse moderne architectuur.

Het bekendste voorbeeld zijn natuurlijk de kubuswoningen van Piet Blom. De huisjes zijn gewoon bewoond maar er is één inwoner die z’n kubus opengesteld heeft voor het publiek. Voor 2,50 euro – vrij goedkoop dus – kan je binnenin een kubus eens aan den lijve ondervinden met welke uitdagingen de kubusbewoners dagelijks geconfronteerd worden!

Culinaire hoogstandjes

Als je niet in de Markthal geweest bent, dan ben je niet in Rotterdam geweest. Het immense gebouw in de vorm van een hoefijzer is niet alleen goed om je eens goed culinair te laten gaan aan al de eet- en drinkstandjes. Geen honger? Geen probleem! Alleen al het plafond van de overdekte foodmarket is de moeite waard om eens langs te gaan. Het kunstwerk van Arno Coenen en Iris Roskam, ‘Hoorn des Overvloeds’, bedekt bijna de hele binnengevel, goed voor een oppervlakte van zo’n twee voetbalvelden.

Alternatieve hotspots

Nu we alle verplichte nummers de revue hebben laten passeren is het tijd voor de alternatieve hotspots. En daarvoor kan je terecht in de straat met misschien wel de leukste naam die een straat kan hebben: ‘de Pannekoekstraat’! Hipper dan hip en the place to be voor zowel de – ietwat alternatieve – shoppers als voor zij die lekker willen eten en drinken.

Wil je je even op citytrip in Parijs wanen, ga dan eens langs de ‘Pierre’. Een bar met een heel gezellig interieur met typische Franse tafeltjes en stoeltjes en tegels met mozaïek. De straat bied je ook een stukje Griekenland met ‘DeliGriek’, een Griekse zaak met de typische delicatessen van daar. Genieten van een lekker biertje kan dan weer in ‘Bokaal’, een hippe bar met heel veel keuze aan bieren, zowel op tap als op fles. Tot slot kan je in de ‘Pastakantine’ terecht voor Italiaans op z’n best!

Sportief actief?

Zoals zowat elke Hollandse stad is ook Rotterdam perfect te ontdekken per fiets. Huur jezelf een typische terugtraprem-fiets en rij naar de Erasmusbrug om een perfecte skyline-foto van de stad te nemen. Je hoeft er echter niet alleen met de fiets op uit te trekken. Rotterdam voorziet heel wat fietstochten op ieders maat.

Wie graag wil happen en trappen tegelijk, reserveert best de ‘Bike & Bite tour’. Wie eens iets anders wil dan de architectuur en graag naar de bootjes kijkt, kan de ‘Haven van Rotterdam fietstour’ reserveren. Voor de avonturiers onder ons die op zoek zijn naar wat uitdaging is er ook ‘Bikes & Burgers tour’ waarbij je op een soort van speurtocht gaat en allerlei vragen moet beantwoorden. Als beloning krijg je achteraf een heerlijke burger, zalig toch?

Nog niet volledig overtuigd? Lees dan eens deze 9 redenen waarom een bezoek aan Rotterdam niet op je citytrip-lijstje mag ontbreken.

Gesponsorde artikelen