‘Civil War’: Spectaculaire actiefilm over een Amerikaanse burgeroorlog in de nabije toekomst krijgt eerste trailer

Filmstudio A24 heeft zojuist een eerste trailer gedeeld van Civil War. Deze actiefilm speelt zich af in de nabije toekomst en gaat over een burgeroorlog in de Verenigde Staten. Civil War belooft daardoor nu al een van de meest besproken films te worden van 2024.

A24 is ongetwijfeld de meest geprezen filmstudio van het moment. Zo kregen ze de afgelopen acht jaar maar liefst 49 Oscarnominaties, waarvan ze velen wisten te verzilveren. De bekendste films van A24 zijn onder andere AmyMoonlightThe LobsterLady BirdUncut GemsMinariEverything Everywhere All at Once, The Whale en recent nog het geprezen Past Lives.

Burgeroorlog

Ook in 2024 lijkt A24 door te gaan op zijn elan. Zo komt de filmstudio eind april met Civil War. Die film speelt zich af in de nabije toekomst en toont een Verenigde Staten van Amerika die niet meer zo verenigd zijn. Verschillende staten hebben zich afgekeerd en vechten onderling tegen elkaar. Tijdens deze burgeroorlog volgt Civil War een groep journalisten die van op de eerste rij willen berichten over het einde van de Verenigde Staten zoals we die kennen.

Civil War toont heel wat spectaculaire actiescènes, maar ook de diepere, onderliggende problemen die hebben geleid tot de burgeroorlog. Daardoor lijkt de film in een verdeelde VS voor heel wat ophef te zorgen.

Alex Garland

Het scenario van Civil War is van de hand van Alex Garland (28 Days Later), die de film ook regisseerde. De hoofdrollen worden gespeeld door Wagner Moura (Elysium, Narcos) en Kirsten Dunst (Spider-Man, The Power of the Dog). Verder bestaat de cast ook nog uit onder andere Stephen McKinley Henderson (Dune), Cailee Spaeny (Priscilla), Jesse Plemons (Black Mirror), Nick Offerman (Parks and Recreation), Karl Glusman (Reptile), Sonoya Mizuno (House of the Dragon) en Jonica T. Gibbs (Past Lives).

Bekijk hier de trailer Civil War:

Civil War is vanaf woensdag 24 april te zien in de cinema.

Meer
Lees meer...