Emotionele speech van Ke Huy Quan (‘Everything Everywhere All At Once’) gaat viraal na Golden Globes

Gisteren vielen er opnieuw tientallen acteurs, regisseurs en films in de prijzen tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Golden Globe Awards. Een van die acteurs is de Vietnamees-Amerikaanse Ke Huy Quan. Hij mocht de award voor Beste Acteur in een Bijrol mee naar huis nemen en zijn emotionele speech gaat nu viraal op sociale media.

Ke Huy Quan mocht gisteren op de Golden Globes de award voor Beste Acteur in een Bijrol in ontvangst nemen voor zijn rol als Waymond Wang in de film Everything Everywhere All At Once. Het was de eerste nominatie en dus ook de eerste Golden Globe voor de 51-jarige acteur met Vietnamese roots. In zijn emotionele speech bedankte hij onder andere Steven Spielberg.

Everything Everywhere All At Once

Everything Everywhere All At Once is een van de films die gisteren meermaals in de prijzen viel bij de uitreiking van de Golden Globe Awards. De Maleisische actrice Michelle Yeoh mocht de award voor Beste Actrice in een Komedie of Musical in ontvangst nemen voor haar rol als Evelyn Quan Wang.

Ook haar tegenspeler Ke Huy Quan viel in de prijzen. Hij won de Golden Globe voor Beste Acteur in een Bijrol voor zijn rol als Evelyns echtgenoot Waymond Wang. In totaal won de acteur voor die rol al meer dan 40 prijzen, maar de Golden Globe is de grootste uit zijn carrière.

Emotionele speech

Toen de acteur zijn award in ontvangst nam, gaf hij een emotionele speech. Hij begon met een woord van dank aan regisseur Steven Spielberg die ook aanwezig was in het publiek. “Ik heb altijd geleerd dat je nooit mag vergeten waar je vandaan komt en om altijd te onthouden wie je je eerste kans gaf. Ik ben zo blij dat Steven Spielberg hier aanwezig is vanavond. Toen ik mijn carrière als kindacteur startte in Indiana Jones and the Temple of Doom voelde ik me zo gelukkig dat ik gekozen werd. Toen ik ouder werd, begon ik me af te vragen of het echt gewoon puur op geluk was dat ik die rol kreeg. Voor zoveel jaren was ik bang dat ik niets meer te bieden had. Dat wat ik ook deed, ik nooit mijn verwezenlijkingen als kind zou kunnen overtreffen.”

Op enkele kleine rolletjes als kind en een paar rollen in Aziatische films en series werd het na z’n rollen in Indiana Jones and the Temple of Doom en The Goonies stil rond Ke Huy Quan. Tot nu. “Gelukkig, meer dan dertig jaar later, dachten twee mannen aan mij. Ze herinnerden dat kind en gaven me de kans om het opnieuw te proberen. Alles wat sindsdien gebeurde is onwaarschijnlijk. Dan Kwan en Daniel Scheinert, dank jullie zo zo hard om me te helpen om mijn antwoord te vinden. Jullie hebben me meer gegeven dan ik ooit had kunnen dromen.” Vervolgens bedankt hij de volledige cast en crew van Everything Everywhere All At Once om te besluiten met een emotioneel woord van dank voor “de belangrijkste persoon in zijn leven, de ene persoon die altijd in hem geloofd heeft”, zijn echtgenote Echo.

De beelden van de speech werden gedeeld op sociale media waar ze viraal gingen. Zowel op Twitter als op TikTok werd het fragment van zijn speech zo al meer dan een miljoen keer bekeken.

Bekijk hier de volledige emotionele speech van Ke Huy Quan:

Everything Everywhere All At Once is sinds kort te bekijken via Prime Video.

Meer
Lees meer...