‘Cobra Kai’-acteur zou geen neen zeggen tegen nieuwe ‘Karate Kid’-film

In de populaire Netflixserie Cobra Kai schittert acteur Ralph Macchio al een aantal jaar in de rol van Daniel LaRusso, maar dertig jaar eerder deed hij dat ook al in de originele Karate Kid-films. Nu liet de acteur in een recent interview met de Amerikaanse site The Hollywood Reporter weten dat hij nog openstaat voor een vervolg op die films.

In 1984 maakte de wereld voor het eerst kennis met Daniel LaRusso, een jonge kerel die met zijn mama naar Californië verhuist en daar aan karate begint te doen om zich te kunnen verdedigen. Terwijl hij zich aansluit bij de dojo van meneer Miyagi, die focust op verdediging en balans, ziet hij hoe zijn aartsvijand Johnny Lawrence helemaal in de ban is van de gewelddadige dojo Cobra Kai. Daarna volgden nog twee sequels. Na drie films en meer dan dertig jaar, is acteur Ralph Macchio nog positief over een vervolgfilm.

Cobra Kai

In 2018, maar liefst 34 jaar nadat de eerste Karate Kid uitkwam, kwam er een nieuwe serie die volledig gebaseerd was op het verhaal van de film, maar erop verder ging. In Cobra Kai volgen we eeuwige vijanden Daniel LaRusso (Ralph Macchio) en Johnny Lawrence (William Zabka), die zoveel jaar na hun eerste kamp weer elkaars weg kruisen. Die eerste reeks werd heel goed ontvangen, en Cobra Kai is ondertussen een van de populairste series op Netflix.

Het vierde seizoen van de reeks staat nog maar net op het streamingplatform, en ook een vijfde is al in de maak. Toch deed acteur Ralph Macchio zijn boekje open over een eventuele sequel op de originele drie Karate Kid-films. In een interview met The Hollywood Reporter vertelt hij nooit echt afscheid te willen nemen van het personage. “Ik doe de deur voor niks dicht. Ik zou een idioot zijn als ik zeg dat het niet zou werken, dus ik sta voor alles open. Maar natuurlijk als het op een juiste en mooie manier gedaan wordt”, vertelt de acteur, “Op een bepaald moment gaan we stoppen met Cobra Kai en dan sta ik nog steeds open voor andere hoofdstukken van het verhaal.”

Teleurstelling

Op die manier wil de acteur misschien op zoek gaan naar een beter einde voor de Karate Kid-trilogie, want vooral op de derde kwam er destijds (en nog steeds) veel commentaar. Hoewel het vierde seizoen van Cobra Kai al een aantal van die tekortkomingen probeert op te lossen, zou het toch fijn zijn om dat ook in een officiële The Karate Kid-film te zien. Of er een producent is die na Cobra Kai nóg eens met hetzelfde verhaal aan de slag wil gaan, is af te wachten.

Bekijk hieronder een video die de volledige The Karate Kid en Cobra Kai-tijdlijn uitlegt:

Meer
Lees meer...