Left Right
scrollTop top

Coca-Cola wordt opnieuw meme op EK door Zwitserse kapitein Xhaka


Xhaka
© JustPicturesPlus/Just Pictures/Sipa USA (via Isopix)

In het begin van het EK zorgden twee flesjes Coca-Cola voor heel wat hilariteit op het internet. Toen haalde Cristiano Ronaldo de flesjes uit het beeld tijdens een persconferentie. En nu doen er opnieuw memes over Coca-Cola de ronde, maar dan om een heel andere reden.

De wedstrijd tussen Frankrijk en Zwitserland draaide gisterenavond uit op verlengingen en strafschoppen. Doordat de vijfde strafschop van Frankrijk, getrapt door Kylian Mbappé, gestopt werd door de Zwitserse doelman Yann Sommer stootte Zwitserland en dus niet regerend wereldkampioen Frankrijk door naar de kwartfinales.

Adje Coca-Cola

Zwitserland deed dus wat bijna niemand verwachtte en schakelde de topfavoriet uit in de kwartfinale. En het geheim achter dat succes? Dat ligt misschien wel bij Coca-Cola. Net voor de penalty’s kieperde de Zwitserse aanvoerder Granit Xhaka namelijk een heel flesje Coca-Cola achterover.

Daarna pepte hij z’n ploeggenoten op voor de strafschoppen. De vijf Zwitserse penaltytrappers kregen de bal vervolgens moeiteloos voorbij de Franse doelman Hugo Lloris. Of het flesje Coca-Cola écht het wondermiddel was, laten we in het midden. Maar heel wat mensen zien een duidelijke link met Cristiano Ronaldo die weigerde met Coca-Cola in beeld te komen. En Portugal werd natuurlijk door de Rode Duivels naar huis gespeeld in de kwartfinales. Had Ronaldo dan toch beter van de frisdrank gedronken?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…