Left Right
scrollTop top

Iconische collectie van Star Wars wordt geveild op May the fourth


Darth Vader
© Bron: Isopix

Meer dan 700 verzamelbare stukken van Star Wars zullen onder de hamer gaan. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel.

Vorig jaar overleed David Prowse. Dat die naam niet meteen een belletje doet rinkelen, is je vergeven. Zijn gezicht kwam nauwelijks op een televisiescherm, want hij zat achter het masker van Darth Vader in de drie eerste films van Star Wars die werden uitgebracht. Prowse was een verwoed verzamelaar van de filmreeks en nu komen meer dan 700 stukken van zijn verzameling op de veiling.

Script van The Empire Strikes Back

Bij de stukken zitten het script voor The Empire Strikes Back, een stuk van de cockpit van de Millennium Falcon en een masker van Darth Vader. Vooral het script is opzienbarend, want de bewuste eindscène is verwijderd. Om spoilers te voorkomen. “De uitkomst, misschien wel een van de meest herkenbare momenten in de geschiedenis van de cinema, werd geheim gehouden voor veel leden van de cast”, zegt veilingmeester Andrew Stowe tegen website NME. “De zinnen die Prowse zegt, moesten toch gedubd worden door James Earl Jones, de stem van Darth Vader. Dus kreeg hij andere zinnen die heel wat minder dramatisch waren. Het draagt allemaal bij tot een uniek stuk in de geschiedenis.”

May the fourth

De veiling zal plaatsvinden in Bristol en dat op de heel toepasselijke vierde mei. May the fourth is wereldwijd Star Wars Day, omdat de datum zo lijkt op de iconische zin May the Force be with you. Een percentage van het opgehaalde bedrag zal geschonken worden aan onderzoek voor Alzheimer in het Verenigd Koninkrijk. Hier kan je de link vinden naar de veilingspagina.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…