Colman Domingo genoemd als vervanger van Jonathan Majors als Kang in aankomende Marvelfilms

Marvel Studios zal dan toch misschien niet volledig afscheid nemen van het personage Kang the Conqueror. De filmstudio nam noodgedwongen afscheid van acteur Jonathan Majors, die de rol eerst speelde, maar zou overwegen om die te vervangen door Colman Domingo.

In maart kwam het nieuws uit dat acteur Jonathan Majors werd opgepakt voor mishandeling en intimidatie. Hij ontkende alles, maar de zaak werd verder onderzocht. Uiteindelijk deed een rechter vorige maand een uitspraak in die zaak en werd Jonathan Majors schuldig bevonden.

Kort na die uitspraak liet Marvel Studios weten dat het Jonathan Majors ontslagen had. De 34-jarige acteur zal dus in de toekomst niet meer te zien zijn als Kang the Conqueror. Die rol speelde hij in maart 2023 in de film Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Aanvankelijk zou Jonathan Majors ook te zien zijn in de geplande film Avengers: The Kang Dynasty, maar dat gaat dus niet door.

Colman Domingo

Marvel wil zijn plannen voor die film echter niet volledig opbergen en lijkt dus van plan om de rol te hercasten. Volgens de vaak goed geïnformeerde Daniel Richtman zijn ze tijdens die zoektocht uitgekomen bij de 54-jarige Colman Domingo. Het is niet duidelijk hoe concreet de interesse in hem is en of er ook andere kandidaten overwogen worden.

Colman Domingo brak – na jaren van vooral kleine rollen en werk in het theater – in 2015 door als Victor Strand in Fear the Walking Dead, een reeks die recent eindelijk eindigde. Tussendoor was hij ook onder andere te zien in de series The Knick en Euphoria. Op het vlak van films kan je Colman Domingo kennen van onder andere Selma, The Birth of a Nation, If Beale Street Could Talk, Ma Rainey’s Black Bottom en Rustin. Zijn meest recente project is de musical The Color Purple, dat eind deze maand in de cinema verschijnt.

Meer
Lees meer...