Colruyt heeft ook een foodbox, en wij vergelijken die met de populairste op de markt

Colruyt heeft ook een foodbox, en wij vergelijken die met de populairste op de markt

Geen tijd om in de rij aan de kassa te staan, geen inspiratie om een maaltijd te bedenken en eigenlijk weinig zin om je daar mee bezig te houden, maar toch op zoek naar een gezonde maaltijd? Dan is een maaltijdbox een goede oplossing, maar bij dewelke krijg je nu eigenlijk waar voor je geld? 

Een maaltijdbox, ’t is handig, maar ’t is ook niet bepaald goedkoop. Je krijgt wel alles dat je nodig hebt, en staat dus geen uur in de winkel, maar je krijgt wel de voldoening van een huisgemaakte maaltijd. De voordelen zijn duidelijk, maar aangezien het best prijzig is, wil je misschien wel weten welke box je de goedkoopste maaltijd produceert. Wij vergeleken vier maaltijdboxen: die van Colruyt, HelloFresh, Smartmat en Marley Spoon.

Eerst de prijs dan: wij vergeleken een maaltijdbox van vier porties, voor drie maal maaltijden in de week. Bij Colruyt kost je dat net geen zestig euro: 59 om precies te zijn. HelloFresh rekent je daar 63 euro voor aan, Marley Spoon net iets meer dan Colruyt, met zo’n 59,40 euro, en Smartmat 69 euro.

Die prijs alleen zegt echter niet zo veel. Daarbij heb je daarvoor dus niet exact een volledige maaltijd in huis: je moet er namelijk wel een lijst basisingrediënten voor in huis hebben. Boter, olie, peper en zout zijn redelijk, maar balsamico-azijn heeft niet iedereen standaard liggen, gokken wij.

Colruyt

Wat krijg je?

Daarbij rekent Colruyt, die wel degelijk ook een soort rode prijs heeft voor z’n box, daar niet de prijs voor afhalen bij. Pardon? Ja, voor veertig cent meer wordt je maaltijdbox bij Marley Spoon al geleverd, terwijl je die bij Colruyt nog moet afhalen. Voor Collect&Go, het Colruyt-online shop-en-afhaalsysteem, betaal je nog eens 5,5 euro, die niet meegerekend is in de prijs. Volgens Colruyt is dat zo, omdat je dan ook meteen je andere Collect&Go-boodschappen ophaalt. Die heeft niet iedereen natuurlijk, dan zijn de alternatieven goedkoper, zeker als je ook nog benzine rekent.

Anderzijds kan je bij Colruyt wel degelijk je boodschappen ophalen wanneer je wil én 24 uur op voorhand bestellen. Heel handig én er is, in scherp contrast tot de andere formules, geen abonnementsformule. Dat wil natuurlijk wel zeggen dat je je spullen moet gaan halen, anderzijds moet je niet elke maandag of donderdagavond thuisblijven om te wachten op je bestelling.

Bio of niet?

Uiteraard zit er wel degelijk een groot verschil in het aanbod. Terwijl dat bij Colruyt, trouw aan de formule, behoorlijk basic is, kan je bij HelloFresh, Smartmat of Marley Spoon vaker kiezen tussen veggie of niet-veggie, bio of niet en zijn er luxueuzere of fijnere gerechten. Smartmat specifiek, specialiseert in lokaal en bio, je kan er ook meer kiezen. Zo heb je meer waar je zin in hebt, want net zoals bij een groentenpakket of fruitpakket is het bij de andere foodboxen eten wat de pot schaft.

Over het algemeen kunnen we dus duidelijk zijn: voor het goedkoopste concept ga je naar Colruyt, zeker voor wie ook al Collect&Go gebruikt. Aan een smaaktest konden we de gerechten niet onderwerpen, maar één ding is zeker: de grootste klacht bij foodboxen is dat er niet genoeg in zit. Haal dus ook maar een zak chips in huis.

HelloFresh

Gesponsorde artikelen