Langverwachte comeback Conor McGregor in UFC dichtbij? Ierse MMA-ster belooft tegenstander bekend te maken

De comeback van Conor McGregor lijkt er dan toch aan te komen. De 35-jarige Ier heeft op X/Twitter laten weten op Nieuwjaarsdag de datum én tegenstander van zijn volgende kamp in de UFC bekend te zullen maken. Na een zware beenbreuk is het ondertussen al 2,5 jaar geleden dat McGregor nog in de octagon vocht.

Het is ondertussen al van 10 juli 2021 geleden dat Conor McGregor een wedstrijd vocht in de UFC. Toen verloor hij voor de tweede keer op een half jaar tijd van Dustin Poirier. Zijn laatste overwinning dateert zelfs al van begin 2020, toen hij na amper 40 seconden de overwinning pakte tegen Donald ‘Cowboy’ Cerrone.

“De Grootste Comeback in de Sportgeschiedenis”

Bij dat laatste gevecht tegen Poirier liep McGregor een zware beenbreuk op. Velen vreesden dat die blessure het einde van zijn carrière betekende, maar de Ier beloofde terug te vechten. Die zware revalidatie – die je kan bekijken in de Netflixdocumentaire McGregor Forever – zal uiteindelijk meer dan twee jaar duren.

Sinds begin dit jaar zijn er geruchten over een terugkeer van Conor McGregor in de octagon, maar die zijn nog steeds niet concreet geworden. De laatste maanden zijn er echter steeds meer berichten dat de Ier opnieuw voluit traint. Vandaag wakkerde hij die geruchten zelf nog meer aan door op X/Twitter “De Grootste Comeback in de Sportgeschiedenis” te posten. Kort daarna liet hij weten dat hij op 1 januari zal bekendmaken wanneer en tegen wij hij zijn comeback zal maken.

Wanneer? Wie?

Over het wanneer van de comeback van Conor McGregor heerst er in de wereld van de MMA weinig twijfel. Op 13 april 2024 staat in Las Vegas het jubileumevenement UFC 300 gepland. Voor dat event zijn ondertussen al drie kampen aangekondigd, maar een echte topwedstrijd ontbreekt. De terugkeer van McGregor, nog steeds een van de grootste namen uit de sport, past daar dus perfect.

De meest logische tegenstander is Michael Chandler. Eerder dit jaar stonden beide heren als coaches namelijk tegenover elkaar in The Ultimate Fighter 31. Daarbij was het meteen de bedoeling dat ze het achteraf ook tegen elkaar zouden opnemen. Een andere optie is Nate Diaz. McGregor en Diaz vochten in het verleden al twee keer tegen elkaar en wonnen elk één keer. De laatste UFC-kamp van 38-jarige Nate Diaz dateert al van 10 september 2022. Recent maakte hij een uitstap naar het boksen, waarin hij verloor van Jake Paul. Ook hij kan dus mogelijk zijn terugkeer vieren in de UFC.

Meer
Lees meer...