Conor McGregor kondigt datum van comeback in UFC aan, maar officiële bevestiging blijft uit

Conor McGregor lijkt op 16 december 2023 eindelijk zijn langverwachte terugkeer te zullen vieren in de octagon. Dat heeft de Ierse MMA-vechter zelf bekendgemaakt met een printscreen van UFC Fight Pass. De UFC heeft die datum wel nog niet officieel bevestigd.

Het is ondertussen al van 10 juli 2021 geleden dat Conor McGregor een wedstrijd vocht in de UFC. Toen verloor hij voor de tweede keer op een half jaar tijd van Dustin Poirier. Zijn laatste overwinning dateert zelfs al van begin 2020, toen hij na amper 40 seconden de overwinning pakte tegen Donald ‘Cowboy’ Cerrone.

Bij dat laatste gevecht tegen Poirier liep McGregor een zware beenbreuk op. Velen vreesden dat die blessure het einde van zijn carrière betekende, maar de Ier beloofde terug te vechten. Die zware revalidatie – die je kan bekijken in de Netflixdocumentaire McGregor Forever – zal uiteindelijk meer dan twee jaar duren.

Michael Changler

Sinds begin dit jaar zijn er berichten over een terugkeer van Conor McGregor in de octagon. Die eerste berichten kwamen er nadat de Ier was aangekondigd als coach in het nieuwste seizoen van The Ultimate Fighter, een programma waarin MMA-vechters strijden voor een contract bij de UFC.

Het team van Conor McGregor nam het in The Ultimate Fighter 31 op tegen het team van Michael Chandler. Van bij het begin was het daarbij de bedoeling dat beide coaches het achteraf zelf tegen elkaar zouden opnemen.

USADA

Om dat gevecht officieel te maken moest Conor McGregor zich wel opnieuw inschrijven bij USADA, het Amerikaanse antidopingagentschap. Eens hij opnieuw in hun testpoule staat, kan de Ier gecontroleerd worden op het gebruik van doping. In principe kan hij maar zes maanden opnieuw in actie komen. Daarom betwijfelen velen of de datum die McGregor deelde wel klopt. Voor zover geweten is hij namelijk nog steeds niet ingeschreven bij USADA.

https://twitter.com/TheNotoriousMMA/status/1695815671660126421
Meer
Lees meer...