Comedian Margaret Cho is klaar voor Antwerpen

Comedian Margaret Cho is klaar voor Antwerpen

De Amerikaanse comédienne Margaret Cho komt naar Europa. Zaterdag 12 december houdt ze halt in de Antwerpse Arenbergschouwburg met haar psyCHO-tour. “Humor is het ultieme wapen.”

Stand-upcomedian Margaret Cho won in 1994 The American Comedy Award voor beste vrouwelijke comedian. Naast haar comedywerk is ze ook actrice en singer-songwriter. In december toert ze door Europa. Ze begint in Wenen en zal de tournee afronden in Amsterdam.

Wie is Margaret Cho?

Cho: “Ik ben een Amerikaanse comedian met Koreaanse roots. Ik ben revolutionair, brutaal en ook een beetje ranzig. Mijn stijl is dan ook erg confronterend, maar evenzeer volwassen.”

De show die je meeneemt naar Antwerpen heet psyCHO. Waarover zal deze gaan?

Cho: “In deze show wil ik aan het publiek vertellen dat woede die ontstaat vanuit een catharsis helend kan werken. We moeten ons lijden stoppen door te vechten met alle kracht die in ons schuilt. Daarom ga ik moeilijke onderwerpen zoals racisme, verkrachting en homofobie niet uit de weg. Humor is immers het ultieme wapen.”

De show is ook een ode aan Robin Williams en Joan Rivers, twee comedians die vorig jaar stierven. Welke invloed hebben zij op je werk?

Cho: “Het waren mijn comedyouders. Robin leerde me gebruikmaken van de kracht van het moment en Joan hielp me mijn angst te overwinnen. Ik mis ze allebei enorm.”

De titelshow doet vermoeden dat je ietwat psychopathisch bent, is dat ook zo?

Cho: “Ja en nee. Ik ben door de jaren heen kalmer geworden, maar mijn speelstijl is wel erg intens.”

Het zal de eerste keer zijn dat je in België optreedt. Wat weet je over ons landje?

Cho: “Het is een land met erg mooie mensen en het eten is er onweerstaanbaar! Ik geloof ook dat het een leerrijke ervaring zal zijn omdat ik niet weet hoe een Belgisch publiek verschilt van een Amerikaans.”

Wat hoop je te bereiken tijdens je Europese tour?

Cho: “Ik wil zeker tien kilo bijkomen! Ik ben trots op mijn vetlaagje.”

Wat zijn je plannen na je Europese doortocht?

Cho: “Nog meer eten.”

Margaret Cho speelt op 12 december in de Arenbergschouwburg. Meer info en tickets: www.arenbergschouwburg.be

© 2015 – C.H.I.P.S.StampMedia – Karolien Segers

Gesponsorde artikelen